Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová ČTK
19. ledna 2023 13:17
Čas čtení 0:44

V elektrárně u Opatovic došlo k havárii horkovodu. V těchto městech byly přerušeny dodávky tepla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V elektrárně u Opatovic došlo k havárii horkovodu. V těchto městech byly přerušeny dodávky tepla
Zdroj: ČTK/Vostárek Josef

Záložní zdroje by měly do čtvrtečního večera obnovit tepelný komfort pro většinu odběratelů.

Havárie přerušila dodávky tepla z elektráren Opatovice do Hradce Králové, Pardubic a Chrudimi. Elektrárna následně zprovoznila záložní zdroje tepla, které by měly do čtvrtečního večera obnovit tepelný komfort pro většinu odběratelů. Informovala o tom ČTK s odkazem na mluvčí elektrárny Hanu Počtovou.

Elektrárna zjistila tři poškození na hlavních napaječích. Největší je u Hrobic na Pardubicku, další u mimoúrovňové křižovatky u Opatovic a třetí u rozvodného uzlu v Pardubicích. Kvůli havárii horkovodu ve čtvrtek zavřeli plavecký areál v Pardubicích a čeká se na obnovení dodávek tepla a teplé vody. 

Zatím se neví příčina havárie

O příčině havárie zatím mluvčí nemá dostatek informací. „Nyní je nejdůležitější, aby naši technici obnovili dodávky tepelné energie, až potom budeme zjišťovat příčinu,“ řekla Počtová.

V Hradci Králové funguje záložní zdroj ve čtvrti Farářství, podobně najíždí zdroj v Chrudimi. Záložní výroba tepla je i v Pardubicích. Počtová dodala, že vytápění záložními zdroji není úplně stoprocentní náhrada, jako když je zdrojem přímo elektrárna. Nicméně z hlediska tepelného komfortu by to mělo být dostačující.

Z elektrárny Opatovice proudí teplovod do 63 000 domácností v Hradci Králové, Pardubicích, Chrudimi a do přilehlých obcí, nemocnic, škol i podniků.

Domů
Sdílet
Diskuse