Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
20. ledna 2023 16:53
Čas čtení 1:05

Sněžit bude v Česku v noci z pátku na sobotu. Napadne až 20 centimetrů sněhu, kde se na něj můžeme těšit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sněžit bude v Česku v noci z pátku na sobotu. Napadne až 20 centimetrů sněhu, kde se na něj můžeme těšit?
Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian

Až dvacet centimetrů nového sněhu na návětrných stranách hor očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) během noci z pátku na sobotu. Ve vnitrozemí se sněhuláci ale stavět nebudou.

Sníh napadne v noci mezi pátkem a sobotou, informoval v pátek ráno Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ). Sněhové srážky by do republiky měly přijít od východu a padat během celé soboty. Vydatná nadílka se očekává hlavně na severním a severovýchodním návětří hor. Bohužel pro milovníky sněhu ve vnitrozemí pokrývka nenapadne. Občasné sněžení během víkendu avizoval ústav již ve čtvrtek, o čemž jsme tě informovali

19. ledna 2023 10:11 Čas čtení 0:52 Počasí na víkend: Na většině míst v Česku bude sněžit, na horách i vydatněji Počasí na víkend: Na většině míst v Česku bude sněžit, na horách i vydatněji

Zejména na horách bychom se měli připravit na sněhové srážky, které by na návětrných stranách hor mohly dosáhnout až 20 centimetrů sněhu. Naopak ve vnitrozemí České republiky sněžit nemá.

Každopádně se počasí změní, což je zřejmé již z pátečního počasí. Na západě, severovýchodě a východě Česka již občas padá sníh. Nejvyšší teploty dosáhnou –2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem –5 °C. Vítr bude na východě slabý, postupem času pak bude na východě Moravy a Slezska sílit.

V noci se bude poté sněhový srážkový úhrn zvyšovat, a to zejména v Jeseníkách a Beskydech, na severozápadě Čech spíše mírně. Nejnižší teploty dosáhnou –1 až –5 °C. 

V sobotu pak bude na severu a severozápadě trvaleji zataženo a sníh bude vydatnější. K večeru srážky ustanou spíše na Moravě a oblačnost se bude protrhávat. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 °C, v 1000 metrech –5 °C. Na severu a severozápadě se budou místní potýkat s větrem kolem 70 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse