Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová ČTK
20. ledna 2023 18:08
Čas čtení 1:09

Petr Pavel v pátek navštívil Brno, Andrej Babiš zase Jablonec nad Nisou. Jak pokračují kampaně na prezidenta?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel v pátek navštívil Brno, Andrej Babiš zase Jablonec nad Nisou. Jak pokračují kampaně na prezidenta?
Zdroj: se souhlasem iniciativy Spolu silnější/Getty Images/Sean Gallup

Shrnujeme, jak probíhala páteční kontaktní kampaň obou kandidátů na prezidenta.

V druhém kole voleb se o prezidentskou funkci utká bývalý vysoký představitel armády a NATO Petr Pavel s předsedou hnutí ANO a bývalým premiérem Andrejem Babišem. Termín voleb je v pátek a sobotu 27. a 28. ledna.

Oba kandidáti proto v následujících dnech sází zejména na kontaktní kampaň, aby oslovili potenciální voliče. Zatímco Pavel kvůli tomu v pátek zamířil na východ země, Babiš oproti tomu zvolil sever. A jak jim závěr pracovního týdne dopadl?

Pavla přivítalo v Brně 8000 lidí

Pavel se dopoledne setkal s lidmi v ostravské čtvrti Zábřeh a pak v hutním podniku Vítkovice Steel, poté zamířil do Brna. K Janáčkovu divadlu dorazilo asi 8000 jeho příznivců. Policie kvůli tomu musela na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřít Rooseveltovu ulici pro MHD i osobní dopravu. 

Vyzval lidi, aby se nenechali odradit, zastrašit ani znechutit a přišli k volbám. Reagoval tak na billboardy protikandidáta Andreje Babiše. Pavla přišli na setkání v Brně podpořit i neúspěšní prezidentští kandidáti Danuše Nerudová a Pavel Fischer. Fischer vyzval lidi, aby přišli i za týden k volbám.

Babiš přijel za voliči na sever Čech

Na druhého prezidentského kandidáta Babiše čekal odpoledne v Jablonci nad Nisou početný dav příznivců i odpůrců. Výrazně hlasitější byli ale jeho odpůrci, kteří pískali a hlasitě skandovali „Babiše nechceme“, „Vrať se domů“, „Jablonec tě nechce“ nebo „Už ti jede tramvaj“. Obdobná situace se udála i v Liberci téhož dne.

7. července 2023 7:30 Čas čtení 2:29 Shrnujeme: Zelenskyj v Praze. S kým se ještě sejde a o čem budou jednat? Shrnujeme: Zelenskyj v Praze. S kým se ještě sejde a o čem budou jednat?

Policie v souvislosti s Babišovou návštěvou nezasahovala, i když byla v pohotovosti a na místě byli i příslušníci antikonfliktního týmu. Babiš večer dorazil i do Děčína.

Domů
Sdílet
Diskuse