Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. ledna 2023 18:00
Čas čtení 0:43

Známý herec z Nabarveného ptáčete se už týden pohřešuje v horách. Kvůli riziku lavin po něm pátrají jen helikoptéry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Kvůli nebezpečí lavin momentálně pátrání obstarávají pouze helikoptéry.

Britský herec Julian Sands se již týden pohřešuje v horách. Policie v sobotu do pátrací akce nasadila vrtulníky. Pětašedesátiletý muž se ztratil v Baldy Bowl na jihu Kalifornie. Místo je populární jak mezi turisty, tak mezi lyžaři. Sám Sands je známý pro svou velkou lásku k horám. Informují o tom The Guardian a USA Today.

Julian Sands
Zdroj: Getty Images/Michael Tran/FilmMagic

Pátrání po herci, který si mimo jiné zahrál i v české adaptaci románu Nabarvené ptáče, v současnosti probíhá „pouze pomocí helikoptér“. Důvodem je podle kanceláře šerifa okresu San Bernardion lavinové nebezpečí, které v současnosti hrozí. Pátrání v terénu by mohlo ohrozit i jeho účastníky.

V oblasti Baldy Bowl jen během letošní zimy zemřeli dva lidé včetně Crystal Pauly Gonzalez, která se ve svém okolí pyšnila přezdívkou „královna hikingu“ a jednalo se o velmi zkušenou turistku. Gonzalez zabil pád z jednoho z nejvyšších míst v horách.

Sands se ztratil minulý pátek po sedmé hodině večerní. Jeho telefon vykazoval pohyb pouze do 13. ledna. Prozatím se jej nepodařilo najít ani pomocí dronů a helikoptér. Hercovo vozidlo našli a jeho rodina jej odtáhla. Policie bude v pátrání pokračovat i nadále.

Domů
Sdílet
Diskuse