Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 9:36
Čas čtení 1:20

Nerudové vyhrožují baseballovou pálkou. „Pane Babiši, zanechte agresivní rétoriky,“ vzkazuje profesorka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Danuše Nerudová kvůli tomu apeluje na Babiše, aby zanechal takové rétoriky, a to i v souvislosti s výhrůžkami, které měla dostat jeho žena Monika.

Anonymní skupina lidí vyhrožovala kandidátce na prezidentku z prvního kola Danuši Nerudové. V jí adresovaném dopise se představili jako příznivci Andreje Babiše. Kvůli jejímu projevu po prvním kole vyhrožuje tato skupina Nerudové násilím a slibuje, že si ji po skončení prezidentské volby „najde“. Nerudová takové chování odsoudila v prohlášení.

21. ledna 2023 13:29 Čas čtení 0:45 Babiš: Mé manželce někdo poslal obálku s ostrým nábojem Babiš: Mé manželce někdo poslal obálku s ostrým nábojem

„Jsme voliči hnutí ANO, k čemuž se hrdě hlásíme, a nejvíce nás rozčílilo, co jste si dovolila říct ve vašem projevu, když jste nikam nenastoupila a neunesla jste tu prohru, že největší zlo je pan Babiš a že má louky a teď by chtěl Lány a ještě Pražský hrad,“ píše se v dopise s tím, že pokud se Nerudová neomluví, tak jí „na předkusu přistane baseballová pálka“. Pod dopis se pak podepsali jako „slušní občané“.

Nerudová se proti dopisu ohradila. Podle ní Babiš několikrát ukázal, že se „nezastaví před ničím“ a jeho politika dlouhodobě stojí na „tvorbě sporu a hloubení příkopů, které mají stále nižší dno“.

„Pane Babiši, zanechte své agresivní rétoriky. Vaše nenávistné billboardy jsou špička ledovce. Vámi tvořený strach vede k zoufalým činům. Mrzí mě, že vaše rodina musí čelit tomu, co já s tou svojí zažívám od začátku tohoto týdne. Bylo mi vyhrožováno vašimi příznivci, kteří mi dali ultimátum, abych odvolala svá slova, že jste zlo. Pokud se tak nestane, tak budu podle výhrůžek fyzicky napadena baseballovou pálkou. Předpokládám, že teď si dovedete i vy představit, jaké důsledky to pro naši rodinu má,“ uvedla Danuše Nerudová.

Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová během rozhovoru s Refresher News.
Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová během rozhovoru s Refresher News. Zdroj: Refresher.cz/David Marcin

Samotný Babiš v sobotu na mimořádné tiskové konferenci uvedl, že jeho ochranka zabavila dopis s ostrým nábojem, který byl adresovaný jeho ženě. Případ prý předal policii, která se jím začala zabývat. Babiš na tiskové konferenci rovněž mluvil o voličích Petra Pavla, kteří narušují jeho mítinky. 

Domů
Sdílet
Diskuse