Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
23. ledna 2023 11:44
Čas čtení 0:48

Úplně poslední průzkum před volbami: Prezidentský post by získal Petr Pavel. Hlasuj, koho budeš volit ty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Úplně poslední průzkum před volbami: Prezidentský post by získal Petr Pavel. Hlasuj, koho budeš volit ty
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

Podle posledního průzkumu agentury Ipsos před prezidentskými volbami by vyhrál Petr Pavel se ziskem 58,8 % hlasů. Andrej Babiš by získal 41,2 %.

Týden před prezidentskými volbami by zvítězil Petr Pavel. V druhém kole by dle průzkumu agentury Ipsos získal 58,8 % hlasů. Agentura to uvedla v tiskové zprávě. Andrej Babiš by dosáhl na 41,2 % hlasů. Předpokládaná volební účast v druhém kole je 69 %.

24. ledna 2023 9:50 Čas čtení 1:10 Začíná platit zákaz zveřejňování volebních průzkumů. Hrozí pokuta, i když si je dáš jen na sociální sítě, na co dalšího dát pozor? Začíná platit zákaz zveřejňování volebních průzkumů. Hrozí pokuta, i když si je dáš jen na sociální sítě, na co dalšího dát pozor?

Druhé kolo prezidentských voleb by dle jednoho z posledních předvolebních modelů mělo být jasnější. Zatímco Petr Pavel v průzkumu realizovaném ve dnech 20.–22. ledna získal 58,8 %, Andrej Babiš pouze 41,2 %.

„Pro (Petra Pavla) by hlasovalo téměř devět z deseti voličů Danuše Nerudové i Pavla Fischera a přibližně dvě třetiny voličů Marka Hilšera. Andrej Babiš by naopak častěji čerpal podporu od Jaroslava Bašty, volit ho zvažuje téměř sedm z deseti jeho původních voličů,“ uvedl mluvčí Ipsosu Michal Kormaňák.

Většina voličů je prý rozhodnuta, kterého z kandidátů bude volit. Jen 7 % tázaných má preferovaného kandidáta a je ochotno svou volbu ještě přehodnotit. Pouhá 2 % pak nevědí, kterého kandidáta zvolí.

Anketa:
Koho budeš volit v 2. kole prezidentských voleb?
Andreje Babiše.
Petra Pavla.
Nevím.
Andreje Babiše.
31 %
13755 Hlasů
Petra Pavla.
67 %
29606 Hlasů
Nevím.
2 %
751 Hlasů
Výzkum byl realizován 20. 1. – 22. 1. 2023 na reprezentativním vzorku populace ČR starší 18 let, použit byl kvótní výběr respondentů podle pohlaví, věku, vzdělání, kraje a velikosti sídla, přičemž byly vzájemně provázány následující kvóty: vzdělání a věk, pohlaví a věk.
Celkem se výzkumu zúčastnilo 1 665 respondentů. Nástrojem sběru dat byl Ipsos online panel Populace.cz.
Domů
Sdílet
Diskuse