Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
29. ledna 2023 19:45
Čas čtení 1:42

Babišova výzva k sázení spustila u Fortuny obrovskou vlnu nových registrací. Lidé prohráli miliony korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babišova výzva k sázení spustila u Fortuny obrovskou vlnu nových registrací. Lidé prohráli miliony korun
Zdroj: TASR/AP

Babiš své voliče na Twitteru vyzval, aby si na něj vsadili. Bookmaker popisuje, jak velký nápor nových registrací Fortuna zaznamenala.

„Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ napsal Andrej Babiš ve čtvrtek na Twitteru. A jak se zdá, řada lidí na jeho výzvu dala a šla si vsadit. Ale když Babiš prohrál volby, oni prohráli peníze. A nebylo jich málo. Vyplývá to z prohlášení hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna Michala Hanáka, který mluvil se stanicí CNN Prima NEWS.

Lidé prohráli miliony korun

„Jeho tweet znamenal příkaz pro jeho voliče: ‚Pojďte si na mě vsadit, registrujte se u Fortuny.‘ V historii naší společnosti si nepamatujeme takové množství nových registrací během několika málo dní,“ řekl Hanák. „Hodinu po zveřejnění příspěvku jsme zaznamenali doslova nápor tisíce nových registrací,“ dodal.

Andrej Babiš
Zdroj: TASR/AP

Podle slov Hanáka lidé na Babiše sázeli částky od 500 korun do desetitisíců, celkově na vítězství předsedy hnutí ANO vsadili několik milionů. Převážně mělo jít o klienty starší 40 let. Kdyby Babiš vyhrál, sázkařům by byla vyplacena celková suma kolem jedné miliardy korun.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Po výhře Petra Pavla v prezidentské volbě se pod zmíněnou výzvou k sázení objevily reakce lidí, kteří tvrdí, že si na Babiše vsadili, prohráli a jejich rodina se kvůli tomu dostala do tíživé finanční situace. 

Jedna z uživatelek například tvrdí, že přišla o sedm tisíc korun a peníze chce zpátky. „Žádám o okamžité vrácení peněz. Okradl jste naši rodinu o sedm tisíc, byly to peníze na dovolenou! Jasně jste řekl, že vyhrajeme,“ zní jedna z reakcí pod Babišovým příspěvkem.

Havlíček: Je to hra, není to neetické

Babiše kvůli tomu kritizoval lídr Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, který uvedl, že lidé, kteří prohráli, teď neví, co mají dělat. „Lidé vsadili poslední peníze a možná si půjčili. Dát těm, kteří jsou v nouzi, naději přes hazard bylo velmi špatné,“ řekl Bartoš v neděli na CNN Prima NEWS.

S Bartošem souhlasil i ministr kultury Martin Baxa (ODS). „Něco se hájit dá, a něco opravdu ne. Jestli chcete veřejně říkat, že v kampani je normální, že kandidát na sociálních sítích napíše: ‚Vsaďte na mě. Když dáte tisíc, vyhrajete 12 tisíc,‘ to se na mě opravdu nezlobte, ale už je to za hranicemi všeho,“ uvedl.

Za šéfa ANO se postavil místopředseda Karel Havlíček, podle kterého dané stížnosti a žádosti o vrácení peněz mohou psát „hejtři“. Vyzývání k sázce je podle něj v pořádku. „Byla to nadsázka. Nemyslím si, že by na tom bylo něco neetického. (...) Sázka je přece hra. Lidé sázeli na Jaroslava Baštu, i když bylo vyloučené, že se dostane do dalšího kola. Každý se rozhoduje sám,“ řekl Havlíček.

Zpět
Sdílet
Diskuse