Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
2. února 2023 8:51
Čas čtení 0:43

ČHMÚ varuje před náledím. Na severu Čech hrozí závěje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před náledím. Na severu Čech hrozí závěje
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Sever Čech mohou zasáhnout sněhové jazyky a závěje. Pozor by si měli dát řidiči na silnicích, dopravu komplikuje náledí.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu, která upozorňuje zejména na náledí. Varování se týká především středních Čech, Karlovarského, Ústeckého a Plzeňského kraje.

Během večera z 1. na 2. února prošlo Českem pásmo slabších bouří. To s sebou přineslo silné nárazy větru a intenzivní srážky. Nárazy větru dosahovaly rychlosti až 75 km/h. ČHMÚ také varuje před závějemi, které mohou postihnout šest okresů v severních Čechách (Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Tanvald, Jilemnice, Vrchlabí, Trutnov) a čtyři okresy na Moravě (Jeseník, Šumperk, Jesenov, Bruntál).

Předpověď počasí na začátek února.
Předpověď počasí na začátek února. Zdroj: ČHMÚ

Zde se mohou ve výšce nad 700 m n. m. tvořit sněhové závěje. Tyto podmínky jsou komplikací především pro dopravní situaci. Některé silnice mohou být nesjízdné, řidiči by tak měli počítat s možným zdržením. Upozornění platí do 2. února do šesté hodiny večerní. 

Domů
Sdílet
Diskuse