Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
2. února 2023 v 9:40
Čas čtení 0:42

FBI během prohledávání Bidenova domu nenalezla žádné tajné dokumenty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FBI během prohledávání Bidenova domu nenalezla žádné tajné dokumenty
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci

Další prohledávání Bidenova domu nic nepřineslo. FBI nenašla žádné utajené složky.

FBI během plánované prohlídky Bidenova domu v Rehoboth, Delaware nenašla žádné utajené dokumenty, informuje The Guardian. Prohledání domu bylo schválené. Bob Bauer, osobní právník prezidenta, již ve středu tuto plánovanou prohlídku oznámil. Dle jeho slov s ní Biden souhlasil.

Současný americký prezident umožnil ministerstvu spravedlnosti prohledat své nemovitosti v souvislosti s nalezením některých utajovaných dokumentů z doby, kdy pracoval jako senátor a viceprezident. Tyto složky se měly dostat do jeho rezidence i soukromých kanceláří. Prohlídka trvala od osmi do dvanácti hodin místního času. Dle slov Bauera se agentům nepodařilo najít další dokumenty, píše BBC.

Vyšetřování předcházel nález dokumentů v jiných rezidencích

Vyšetřování zahájilo ministerstvo spravedlnosti 2. listopadu poté, co Bidenovi osobní právníci našli dokumenty v jeho kanceláři Pensylvánské univerzity. Další dokumenty byly nalezeny 20. ledna v jeho rezidenci ve Wilmingtonu. Jak uvádí The Guardian, zde se agentům FBI podařilo během prohledávání nalézt další složky společně s ručně psanými poznámkami.

16. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:40 „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu

Podobné situaci čelí také Donald Trump a předchozí viceprezident Mike Pence. Jak popisuje BBC, v případě Trumpa se jedná až o tisíce dokumentů. Ten však opakovaně jakékoliv pochybení odmítá.

Domů
Sdílet
Diskuse