Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. února 2023 15:25
Čas čtení 1:07

Mistrovství světa v biatlonu: Toto je program a česká sestava

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mistrovství světa v biatlonu: Toto je program a česká sestava
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Mistrovství světa v biatlonu se koná od 8. do 19. února v německém Oberhofu.

Biatlonová událost letošní sezóny se blíží. Po dvouleté pauze způsobené olympijskými hrami se koná mistrovství světa. Hostit ho bude od 8. do 19. února německý Oberhof. Český tým už oznámil kompletní nominaci, vešlo se do ní devět reprezentantů a reprezentantek.

Davidová obhajuje zlato, otazník visí nad Jislovou

Český biatlon oznámil, že na základě výkonů ve Světovém poháru si nominaci na mistrovství světa dopředu zajistilo osm českých reprezentantů. Mezi ženami Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková.

Poslední páté místo zůstalo neobsazené, žádná z dalších reprezentantek neprokázala na šampionát dostatečnou výkonnost. Je možné, že v průběhu šampionátu dorazí Eliška Václavíková nebo Tereza Vinklárková coby náhradnice. 

Předem nominovanými muži byli Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska a Jakub Štvrtecký. O poslední místo v mužském týmu se rozhodovalo mezi Adamem Václavíkem a Vítězslavem Hornigem na evropském šampionátu. „O nominaci na mistrovství světa si jednoznačně řekl Adam Václavík. K velmi dobré běžecké formě přidal i stabilnější výkony na střelnici,“vysvětlil konečné rozhodnutí sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Před Davidovou je obhajoba zlaté medaile z vytrvalostního závodu, na který dosáhla před dvěma lety v Pokljuce. Otazník stále visí nad Jessicou Jislovou, kterou trápí bolavá žebra. Ze soustředění v Ridnaun musela předčasně odjet domů, kde ji čeká další vyšetření.

Program mistrovství světa v Oberhofu:

Datum a časZávod
8. února, 14:45Smíšená štafeta
10. února, 14:30Sprint žen
11. února, 14:30Sprint mužů
12. února, 13:25Stíhací závod žen
12. února, 15:30Stíhací závod mužů
14. února, 14:30Vytrvalostní závod mužů
15. února, 14:30Vytrvalostní závod žen
16. února, 15:10Závod smíšených dvojic
18. února, 11:45Štafeta mužů
18. února, 15:00Štafeta žen
19. února, 12:30Závod s hromadným startem mužů
19. února, 15:15Závod s hromadným startem žen
Domů
Sdílet
Diskuse