Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
4. února 2023 18:50
Čas čtení 0:55

Hongkong rozdá 500 tisíc letenek zdarma. Chce tak přilákat turisty, přihlásit se mohou i Evropané

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hongkong rozdá 500 tisíc letenek zdarma. Chce tak přilákat turisty, přihlásit se mohou i Evropané
Zdroj: Unsplash/Ruslan Bardash/volně k užití

Loterie o letenky začne již od 1. března.

Hongkongská vláda oznámila, že v rámci oživení cestovního ruchu a přilákání návštěvníků plánuje rozdat 500 tisíc letenek zdarma. Informují o tom CNN a New York Times.

Na iniciativě s názvem „Hello Hong Kong“, kterou představila vláda ve čtvrtek, se pracovalo více než dva roky. Letenky mají být rozděleny mezi tři aerolinie: Cathay Pacific, HK Express a Hongkong Airlines.

Obnova cestovního ruchu po covidu

Město začalo rušit akce v lednu 2020, kdy byly v čínském městě Wu-chan hlášeny první případy koronaviru. Cestování do a z Hongkongu bylo během pandemie náročné. Většině turistů bránila v cestování přísná karanténa, 21denní izolace a požadavky na několikanásobné PCR testy.

Wu-chan
Zdroj: TASR/AP

Karantény musely cestující trávit v hotelích, za které si sami platili. Ti, kteří měli po příchodu pozitivní test na koronavirus, byli posláni do vládních zařízení. Později byl vstup do města omezen na obyvatele Hongkongu.

Před pandemií navštívilo Hongkong běžně 56 milionů návštěvníků ročně. Do roku 2022 tento počet klesl na přibližně 100 000.

Loterie o letenky 

Cestující, kteří chtějí cestovat do Hongkongu, mohou od 1. března navštívit stránku World of Winners splash. Tam se mohou přihlásit do loterie o letenky.


Letenky se budou následně cestujícím přidělovat ve třech vlnách. Od 1. března lidem v jihovýchodní Asii, od 1. dubna lidem žijícím na pevninské části Číny a od 1. května obyvatelům zbytku světa.


Do akce se mohou zapojit i místní obyvatelé. Od 1. července budou některé letenky rozdávat také obyvatelům Hongkongu.

Domů
Sdílet
Diskuse