Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
9. února 2023 v 8:19
Čas čtení 0:39

Zelenskyj na návštěvě Velké Británie požádal o dodání stíhaček pro boj proti Rusku. „Dejte nám křídla,“ prohlásil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj na návštěvě Velké Británie požádal o dodání stíhaček pro boj proti Rusku. „Dejte nám křídla,“ prohlásil
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský prezident v projevu vyzval k zpřísnění sankcí vůči Rusku až do té doby, dokud Moskva nebude zbavena jakékoli možnosti financovat válku.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu osobně vystoupil před členy obou komor britského parlamentu a prohlásil, že zlo prohrálo v různých konfliktech v historii lidstva a svoboda zvítězí i tentokrát. Zároveň Británii požádal o dodání stíhaček, které budou pro Ukrajinu „křídly svobody“. Informuje o tom TASR.

Předsedovi Dolní sněmovny Spojeného království Lindsaymu Hoylovi při této příležitosti předal helmu vojenského pilota s nápisem: „Máme svobodu, dejte nám křídla, abychom ji chránili.“

Ocenil expremiéra Johnsona 

Británii ocenil za podporu Ukrajiny od prvního dne války, která trvá už bezmála rok. Britským poslankyním a poslancům poděkoval za jejich statečnost. Zvláště ocenil expremiéra Borise Johnsona za podporu v náročných časech.

„Víme, že Rusko prohraje, a víme, že toto vítězství změní svět,“ prohlásil Zelenskyj, kterého předtím přivítali potleskem členky a členové obou komor britského parlamentu.

Ukrajinský prezident na začátku projevu řekl, že do sídla britského parlamentu přišel jménem ukrajinských bojovníků, kteří jsou v současnosti v zákopech pod nepřátelskou dělostřeleckou palbou, jménem pilotů a personálu protivzdušné obrany chránícího Ukrajinu před nepřátelskými letadly a raketami. 

Domů
Sdílet
Diskuse