Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
14. února 2023 20:07
Čas čtení 0:30

Rumunsko zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rumunsko zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně
Zdroj: Wikimedia/Johnny Leer/volně k užití

Událost podle expertů nemá souvislost s otřesy v Turecku a Sýrii.

Druhé zemětřesení v horizontu 24 hodin zasáhlo Rumunsko v úterý krátce po třetí hodině odpolední. Bylo zaznamenáno v regionu Gorj na jihozápadě země. V obou případech zemětřesení nebyly hlášeny závažnější škody.

14. února 2023 15:24 Čas čtení 0:46 Pod troskami byli 198 hodin. Záchranáři v Turecku vyprostili ze sutin dva mladé bratry Pod troskami byli 198 hodin. Záchranáři v Turecku vyprostili ze sutin dva mladé bratry

Zemětřesení o síle 5,7 stupně Richterovy škály proběhlo v hloubce 40 kilometrů a bylo cítit i v rumunské metropoli Bukurešť. O události informuje TASR s odkazem na agenturu AP. 

Na sociálních sítích byla zveřejněna videa, ve kterých je vidět, jak v obchodech během zemětřesení vypadávají předměty z regálů.

Podle expertů nemá událost spojitost s otřesy, které minulý týden proběhly v Turecku a Sýrii, kde se podle deníku The Guardian počet obětí zvýšil na 38 tisíc.

Úřady v rumunském regionu Gorj v úterním prohlášení uvedly, že nedostaly žádné telefonáty související se zemětřesením a nebyly hlášeny žádné škody ani zranění.

Domů
Sdílet
Diskuse