Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktória Ševelová Adam Smeták
16. února 2023 21:44
Čas čtení 0:51

Bruce Willis má demenci, uvedla jeho rodina

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bruce Willis má demenci, uvedla jeho rodina
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore

Rodina Bruce Willise zveřejnila stanovisko k jeho zdravotnímu stavu.

Herec Bruce Willis má frontotemporální demenci, oznámila jeho rodina ve veřejném prohlášení. Informuje o tom Variety a CNN.

Na jaře 2022 rodina 67letého herce uvedla, že mu byla diagnostikována afázie a že končí s hereckou kariérou. Nemoc mu způsobovala problémy s řečí. Těžkosti pokračovaly a nyní přišla přesnější diagnóza, uvedla rodina.

„Od momentu, kdy jsme na jaře 2022 oznámili Bruceův stav, jeho nemoc pokročila a nyní máme specifičtější diagnózu: frontotemporální demence (známá jako FTD). Bohužel, problémy s komunikací jsou jen jedním ze symptomů, kterým Bruce čelí. Přestože je to bolestivé, je pro nás zároveň úlevou, že konečně disponujeme jasnou diagnózou,“ uvedla rodina.

Frontotemporální demence je často diagnostikována v mladším věku než další formy demence. Charakterizována bývá změnou osobnosti, obtížemi s řečí a motorickými dysfunkcemi. Podle Mayo Clinic je příčinou 10 až 20 % všech diagnóz demence.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Herecká kariéra Bruce Willise začala v 80. letech a na vrchol se dostal na jejich konci, kdy zazářil v roli Johna McClanea ve snímku Die Hard a jeho pokračováních. Legendou se stal díky rolím ve filmech Pulp Fiction, 12 Monkeys, The Fifth Element, The Sixth Sense nebo Armageddon.

31. března 2022 17:30 Čas čtení 5:43 Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek

V průběhu kariéry byl nominován na pět Zlatých glóbů a tři ceny Emmy. V posledních letech se objevoval v méně exponovaných snímcích. Jeho největší poslední role byla ve snímku Glass od M. Night Shyamalana. 

Domů
Sdílet
Diskuse