Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
17. února 2023 9:31
Čas čtení 0:48

Biden okomentoval sestřelení tří objektů. Vyloučil, že by sloužily ke špionáži

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biden okomentoval sestřelení tří objektů. Vyloučil, že by sloužily ke špionáži
Zdroj: TASR/AP

Prezident Spojených států ve čtvrtek promluvil o sestřelení tří neznámých objektů. Uvedl, že nejspíše patří soukromým společnostem.

Biden se ve čtvrtek vyjádřil k sestřelení neznámých objektů. Promluvil v Eisenhowerově kanceláři jen pár minut poté, co někteří republikáni a demokraté vyjádřili obavu z jeho mlčenlivosti. Neochota se vyjádřit by podle nich mohla způsobit rozkvět konspiračních teorií, píše The Guardian.

Biden vyloučil, že by objekty sloužily pro špionážní účely

„Zatím přesně nevíme, co tyto tři objekty představovaly. Nic nenasvědčuje tomu, že by souvisely s čínským programem špionážních balónů,“ uvedl Biden. Zároveň vyloučil, že by objekty mohly být sledovacím zařízením nějaké jiné země.

„S největší pravděpodobností byly balóny spojeny se soukromými společnostmi, které zkoumají počasí nebo provádí nějaký jiný výzkum,“ dodal. Také zmínil, že nyní vidí více objektů na obloze díky krokům, které podnikli pro zvýšení počtu radarů.

13. února 2023 8:31 Čas čtení 0:53 USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce

Na svém Twitteru zveřejnil, že po situaci s čínským balónem vylepšili radar. Měl by dokázat zachytit i pomalejší zařízení. Prezidentův tým by se nyní měl zaměřit na to, jakým způsobem bude nakládat s neidentifikovatelnými objekty.

Domů
Sdílet
Diskuse