Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
17. února 2023 15:05
Čas čtení 0:29

Mladík, který loni zabil učitele mačetou, půjde do vězení na 12 let. Soud mu nařídil i ambulantní léčení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mladík, který loni zabil učitele mačetou, půjde do vězení na 12 let. Soud mu nařídil i ambulantní léčení
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Jaroslav Řehák, který loni v březnu zavraždil svého čtyřiasedmdesátiletého učitele středního odborného učiliště, dostal v pátek 12 let vězení. Pražský městský soud nařídil mladíkovi i ambulantní léčení. Verdikt zatím není pravomocný.

Řehák se k činu přiznal loni v prosinci. Při obhajobě vypověděl, že ho učitel ponížil při zkoušení a šikanoval ho. Incident se stal v pražské Michli loni v březnu.

Řehák byl obžalován z vraždy s rozmyslem. Za tu mu hrozilo dvanáct až dvacet let vězení. Státní zástupkyně Jana Murínová navrhla zpřísnění sazby, protože podle ní šlo o čin spáchaný surovým způsobem. Za ten by mladíkovi hrozilo patnáct až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest. Soud jejímu návrhu vyhověl. Řehákovi ale nakonec uložil trest pod zákonnou sazbou. 

24. února 2023 9:51 Čas čtení 8:20 Romové žijí v paralelním světě. Problémy vyloučených lokalit jsou pro majoritu nepředstavitelné, říká vládní zmocněnkyně Fuková Romové žijí v paralelním světě. Problémy vyloučených lokalit jsou pro majoritu nepředstavitelné, říká vládní zmocněnkyně Fuková

Soudní znalci uvedli, že mladík měl během činu podstatně snížené ovládací schopnosti. Rozpoznávací schopnosti u něj zůstaly zachovány. „Je prokázáno, že obžalovaný se činu dopustil za snížené příčetnosti,“ uvedl pro ČTK předseda trestního senátu Tome Frankič. 

Domů
Sdílet
Diskuse