Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. února 2023 10:34
Čas čtení 1:22

Předpověď počasí: V Česku bude až 13 °C, pak se zase ochladí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude až 13 °C, pak se zase ochladí
Zdroj: Pixabay/FotoRieth

Úplně na jarní bundu to ještě nebude, ale mrznout bychom také neměli. Ač pod zataženou oblohou, čeká nás několik teplejších dnů.

Zima ještě s největší pravděpodobností neřekla poslední slovo, příští týden by ale tuhý mráz opravdu připomínat neměl. Jak uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v předpovědi počasí, nejvyšší denní teploty se dostanou až ke 13 °C, většina dnů bude však zatažená až oblačná a ke konci týdne přijde mírné ochlazení.

18. února 2023 13:24 Čas čtení 1:15 ČHMÚ varuje: V Česku hrozí silný vítr i povodňové aktivity. Kde platí výstraha? ČHMÚ varuje: V Česku hrozí silný vítr i povodňové aktivity. Kde platí výstraha?

Po víkendu plném výstrah před silným větrem a povodňovou bdělostí, které skončí v neděli, by se situace měla začít uklidňovat. Nedělní maxima v podobě teplot do 11 °C s větrnými nárazy až 70 km/h vystřídají slabší poryvy. Nicméně i tak by se obyvatelé Česka měli mít během druhého víkendového dne na pozoru. 

„Čerstvý vítr a déšť na horách bude zpočátku způsobovat rychlé odtávání sněhové pokrývky a hladiny toků odvodňujících hory se budou zvedat,“ upozorňují meteorologové.

V pondělí pak bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky a zpočátku nad 500 m a postupně nad 1000 m přijdou i srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 8 až 12 °C, na severovýchodě kolem 7 °C. Vítr bude čerstvý a občas i silnější s nárazy do 15 m/s. Stejná obloha na severovýchodě i s deštěm nás čeká i v úterý, v jihozápadní polovině území se ale bude oblačnost trhat. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 13 °C. Čerstvý vítr bude pomalu slábnout.

Druhá polovina týdne bude chladnější

Ve středu bude obloha prakticky totožná a i déšť lze očekávat na stejné části území jako v úterý. V polohách nad 1000 m se však bude vyskytovat déšť smíšený se sněhem nebo sněžení. Na jihozápadě se očekává až polojasno s ojedinělými mlhami. Teplota znovu přes den dosáhne v maximech až 13 °C.

Ve čtvrtek přijdou na naše území od západu přeháňky nebo déšť s ojedinělými mlhami, na horách by zase mělo sněžit. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 12 °C, vítr bude mírný.

26. března 2024 11:00 Čas čtení 6:20 REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard

A co pátek a víkend? Během těchto dní bude taktéž oblačno až zataženo a víkend bude spíše deštivý. Od vyšších a přechodně i nižších poloh nás čekají srážky sněhové. Denní teploty pak dosáhnou od 5 do 10 °C, ty noční pak od 5 do 0 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse