Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda ČTK
19. února 2023 16:00
Čas čtení 0:58

Vražda v Chotěboři: Žena zemřela násilnou smrtí, podezřelý muž byl zadržen

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vražda v Chotěboři: Žena zemřela násilnou smrtí, podezřelý muž byl zadržen
Zdroj: Policie ČR

Policisté uvedli další informace v případu mrtvé ženy, která byla nalezena u bytového domu v Chotěboři na Havlíčkobrodsku.

Mladá žena, která byla nalezena mrtvá v pátek ráno v Chotěboři na Havlíčkobrodsku, zemřela násilnou smrtí. Muže, který je z trestného činu podezřelý, policie zadržela. ČTK o tom informovala mluvčí policie Dana Čírtková. Policie zjistila totožnost mrtvé po zveřejnění její fotografie s výrazným tetováním. Byla to třicetiletá žena z Olomouckého kraje.

18. února 2023 17:25 Čas čtení 0:49 Vražda v Chotěboři: Policisté už nejspíš znají identitu mrtvé ženy Vražda v Chotěboři: Policisté už nejspíš znají identitu mrtvé ženy

O identitě mrtvé ženy neměla zpočátku policie jasno, o čemž jsme informovali„Přesnou dobu a příčinu úmrtí stanoví až výsledky nařízené soudní pitvy,“napsali strážci zákona na sociálních sítích s prosbou o pomoc s identifikací ženy. Již v pátek večer ale stáhli veškeré možné identifikační materiály.

„Stahujeme všechny výzvy, které se týkají pátrání po totožnosti mrtvé ženy. S největší pravděpodobností se nám podařilo zjistit její totožnost,“ dodala policie s tím, že se dále nebude k věci vyjadřovat. „K případu ale nelze v současné době poskytnout žádné podrobnější informace. Za všechny získané poznatky děkujeme,“ dodaly bezpečnostní složky.

Sobota znamenala pokrok

V sobotu odpoledne bylo všechno ještě trochu jasnější. „Z výsledků soudní pitvy vyplynulo, že zemřela násilnou smrtí. Ještě včera v noci jsme zadrželi muže, který je důvodně podezřelý z tohoto násilného činu. Obyvatele Chotěboře můžeme ujistit, že nikomu nehrozí žádné další nebezpečí,“ uvedla mluvčí Čírtková. Stejně jako v pátek i v sobotu dodala, že policie nebude další informace během víkendu poskytovat. „Abychom nemařili průběh vyšetřování,“ dodala Čírtková.

Policie podle dřívějších informací vyšetřovala loni na Vysočině čtyři činy klasifikované jako vraždy, jedna z nich byla dokonaná. V letošním roce se podle Čírtkové zatím kriminalisté případem vraždy nezabývali.

Domů
Sdílet
Diskuse