Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
20. února 2023 v 14:57
Čas čtení 0:45

Útočník v Lovčicích zastřelil jiného muže, následně spáchal sebevraždu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Útočník v Lovčicích zastřelil jiného muže, následně spáchal sebevraždu
Zdroj: Policie ČR

Policisté vyšetřují případ jako vraždu spáchanou po předchozím uvážení.

Od nedělního večera řeší policisté případ střelby v obci Lovčice na Hodonínsku. Tamní obyvatel tam zastřelil jiného a následně spáchal sebevraždu. Další nebezpečí podle policistů nehrozí. 

Důvodem byl zřejmě dřívější spor

„Zřejmě z důvodu dřívějšího sporu tam šestapadesátiletý muž zastřelil nelegálně drženou zbraní devětadvacetiletého obyvatele obce. Ihned po nahlášení události se do pátrání po podezřelém zapojily desítky policistů,“uvedl v pondělí policejní mluvčí Pavel Šváb. Nedlouho poté policisté zjistili, že střelec po činu odjel zpět domů a následně spáchal sebevraždu. 

Na místě zasahovali také záchranáři, kteří na místo vyslali několik posádek včetně vrtulníku a inspektora provozu. „Resuscitovali jsme mladého muže, který utrpěl střelná poranění. Přes veškerou snahu zdravotníků se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Kriminalisté pracovali na místě celou noc z neděle na pondělí. „Další nebezpečí nehrozí, místa činu dnes prohledávají policisté, tak aby zajistili další důkazy pro trestní řízení,“ uvedl Šváb. Dodal, že případ je vyšetřován jako vražda spáchaná po předchozím uvážení. Podle starosty obce Václava Tvrdého (ČSSD) jsou událostí všichni zaskočeni. „Jsme malá obec, oba jsem je samozřejmě znal,“řekl serveru iDNES.cz a doplnil, že žádného zvláštního chování si u podezřelého muže nevšiml.

Domů
Sdílet
Diskuse