Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
23. února 2023 18:14
Čas čtení 0:53

V Praze proběhne summit, na kterém se bude řešit navrácení Krymu Ukrajině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Praze proběhne summit, na kterém se bude řešit navrácení Krymu Ukrajině
Zdroj: se souhlasem Markéty Pekarové Adamové

Praha bude na podzim hostit parlamentní summit Krymské platformy. Řešit se bude možné obnovení ukrajinské svrchovanosti nad Krymem. Potvrdila to předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Druhý parlamentní summit mezinárodní Krymské platformy se má konat na podzim v Praze. Řešit se bude možné obnovení ukrajinské svrchovanosti nad Krymem. Informoval o tom Deník N.

„Dostali jsme teď pozvánku od českého Parlamentu, který plánuje organizovat druhý parlamentní summit Krymské platformy. Souhlasili jsme a jsme za to velmi vděční,“ řekl pro Deník N šéf ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk. 

23. února 2023 11:36 Čas čtení 0:39 Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců

Konání summitu potvrdila také předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která o summitu informovala na svém Twitteru

„Velká věc se podařila. Poslanecká sněmovna bude na podzim roku 2023 hostit spolu s Verchovnou radou Ukrajiny parlamentní summit Krymské platformy. Krymská platforma sdružuje národní a mezinárodní snahy o osvobození Krymu a mám radost, že se tato významná událost uskuteční právě u nás,“ napsala Pekarová Adamová.

Krymská platforma je konzultační a komunikační formát mezinárodních partnerů Ukrajiny. Jejím cílem je čelit hrozbám souvisejícím s okupací Krymu, který je v současné době pod nadvládou Ruské federace. Založil ji ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v srpnu 2021, když doufal v diskuzi o obnovení svrchovanosti Ukrajiny nad Krymem. 

Domů
Sdílet
Diskuse