Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
23. února 2023 11:36
Čas čtení 0:39

Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců
Zdroj: Refresher/David Marcin

Poslanci neprojednali ani jednu písemnou interpelaci. Mohou za to absence jednotlivých politiků. Předsedkyně opozičního hnutí ANO Alena Schillerová situaci zkritizovala a vyžádala si přestávku.

Poslanci dnes neprojednali kvůli absencím členů vlády i poslanců ani jednu ze čtveřice písemných interpelací. Nepřítomnost zástupců kabinetu rozhořčila Schillerovou. Vyžádala si přestávku a sněmovní jednání pokračovalo od jedenácti hodin dopoledne, informuje ČTK.

22. února 2023 20:10 Čas čtení 0:19 Česko chce souhlas. Současná definice znásilnění nepokrývá až 70 % případů (Videoreportáž) Česko chce souhlas. Současná definice znásilnění nepokrývá až 70 % případů (Videoreportáž)

Dnes měla Sněmovna debatovat o interpelacích, které mířily na premiéra Petra Fialu, ministryni obrany Janu Černochovou (oba ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Fiala se omluvil kvůli zahraniční cestě, Černochová z pracovních důvodů a Rakušan z rodinných důvodů.

Propadla interpelace Jany Mračkové Vildumetzové (ANO), která se dnes rovněž omluvila. Z trojice interpelujících poslanců byla ve Sněmovně jen Jana Pastuchová (ANO). Projednávání jejího dotazu však poslanci přerušili.

22. února 2023 17:02 Čas čtení 1:07 Jaromír Soukup má problém, jeho firma dluží věřitelům miliony korun Jaromír Soukup má problém, jeho firma dluží věřitelům miliony korun
Alena Schillerová
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Schillerová zkritizovala absence

„Nová doba. Interpelovaní členové vlády nechodí na interpelace,“ komentovala situaci Schillerová. Uvedla, že rozumí tomu, že program členů vlády je složitý. „Ale je tady Sněmovna a my máme právo se ptát. Ale nemáme koho,“ řekla Schillerová a vyžádala si za klub přestávku.

Z dnešního jednacího dne či z jeho části se omluvila desítka členů vlády. Omluvenku poslaly také čtyři desítky poslanců.

22. února 2023 18:21 Čas čtení 1:37 Petr Pavel bude dle většiny Čechů a Češek dobrým prezidentem. Co na něm lidé hodnotí kladně a kde má slabiny? Petr Pavel bude dle většiny Čechů a Češek dobrým prezidentem. Co na něm lidé hodnotí kladně a kde má slabiny?
Domů
Sdílet
Diskuse