Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
23. února 2023 19:47
Čas čtení 0:43

Aktivisté nalili 340 litrů barvy před ruskou ambasádu v Londýně. Silnice se zbarvila do ukrajinské vlajky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Aktivisté nalili 340 litrů barvy před ruskou ambasádu v Londýně. Silnice se zbarvila do ukrajinské vlajky
Zdroj: TASR/AP

Aktivisté ze skupiny Led By Donkeys nalili stovky litrů modré a žluté barvy před ruskou ambasádu v Londýně.

Aktivistická skupina Led By Donkeys ve čtvrtek nalila 340 litrů barvy na silnici před ruskou ambasádou na Kensington Road v Londýně. Měla barvu ukrajinské vlajky a rozetřít ji pomohla vozidla projíždějící kolem. Informuje o tom britská stanice BBC.

23. února 2023 18:14 Čas čtení 0:53 V Praze proběhne summit, na kterém se bude řešit navrácení Krymu Ukrajině V Praze proběhne summit, na kterém se bude řešit navrácení Krymu Ukrajině

Akce měla připomenout jeden rok od ruské invaze na Ukrajinu. Uskupení Led By Monkeys, které se k akci přihlásilo, uvedlo, že chce ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi připomenout právo Ukrajiny na vlastní svrchovanost. Server NEXTA na Twitteru zveřejnil video zachycující průběh akce. 

Tři muži a jedna žena byli v souvislosti s akcí zadrženi za omezování dopravního provozu. Podle aktivistů byla použita šetrná omyvatelná barva, která je určená k pouličnímu umění. 

Aktivistická skupina Led By Monkeys vznikla v roce 2018 jako uskupení vystupující proti brexitu. Od té doby se kriticky vyjadřuje k mnoha konzervativním krokům britské vlády. 

Domů
Sdílet
Diskuse