Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
24. února 2023 18:10
Čas čtení 0:56

WhatsApp přichází s novinkami i s omezením. Používat jej budeš moci jen bez těchto dvou aplikací

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
WhatsApp přichází s novinkami i s omezením. Používat jej budeš moci jen bez těchto dvou aplikací
Zdroj: Unsplash/Dimitri Karastelev/k volnému užití

WhatsApp je jednou z nejpopulárnějších chatovacích aplikací v Česku i ve světě. Během února projde změnou.

WhatsApp je jednou z nejpopulárnějších chatovacích aplikací v Česku i ve světě. Společnost Meta Platforms, která jej provozuje, nyní přišla s novinkami, ale také omezením. Pokud patříš mezi uživatele*uživatelky aplikací WhatsApp Plus a GB WhatsApp, vývojáři ti účet na WhatsAppu smažou.

24. února 2023 12:41 Čas čtení 1:04 Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok

WhatsApp přichází s novými funkcemi. Aktualizace stavu budeš moci nově sdílet i ve výběru soukromého okruhu uživatelů*uživatelek a onen stav bude také moci obsahovat hlasovou zprávu o délce 30 sekund. „Hlasový stav můžete použít, když chcete poslat stav osobnějšího rázu. Přijde vám vhod obzvlášť v případě, kdy je vám příjemnější o dané věci mluvit než psát,“ komentují novinku vývojáři. 

Nově bude možné na stav reagovat, a to některým z osmi emoji či textem, hlasovou zprávou nebo nálepkou. Nové aktualizace stavu navíc budou označeny profilovým kroužkem, jako je tomu například na Instagramu. Okamžitě tak uvidíš, kdo z tvých přátel si změnil stav. 

Používat WhatsApp bude možné pouze bez těchto dvou aplikací

Společnost představila kromě novinek také určitá omezení. WhatsApp chce svým uživatelům*uživatelkám zakázat používání alternativních chatovacích aplikací – WhatsApp Plus a GB WhatsApp. Těm, kteří budou používat zmíněné aplikace, se může stát, že jejich účet na WhatsAppu bude smazán, informují Novinky.cz. Vývojáři z Meta Platforms toto nařízení omlouvají bezpečnostními riziky.

Pokud tedy patříš mezi uživatele*uživatelky WhatsApp Plus nebo GB WhatsApp, očekávej, že ti v následujících dnech přijde upozornění, že je užití těchto aplikací v případě WhatsAppu zakázané. Pokud appky nesmažeš, tvůj účet bude pozastaven a následně smazán. 

Anketa:
Používáš WhatsApp?
Ano, je to skvělá appka.
Ne, je to oldschool.
Ano, je to skvělá appka.
89 %
Ne, je to oldschool.
11 %
Domů
Sdílet
Diskuse