Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martina Havranová TASR
26. února 2023 12:25
Čas čtení 0:39

Putin označil dodávky zbraní na Ukrajinu za účast na konfliktu. Rusko musí vzít v úvahu jaderný potenciál NATO, řekl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin označil dodávky zbraní na Ukrajinu za účast na konfliktu. Rusko musí vzít v úvahu jaderný potenciál NATO, řekl
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Ruský prezident nadále trvá na svých tvrzeních, že se Západ snaží zničit Ruskou federaci.

Ruský prezident Vladimir Putin označil dodávky zbraní z členských zemí NATO na Ukrajinu za účast na vojenském konfliktu. TASR převzala zprávu z agentury AFP. „Posílají desítky miliard dolarů ve formě zbraní na Ukrajinu. To je skutečná účast,“ řekl Putin v rozhovoru pro ruskou státní televizi Rossija 1. 


Putin obviňoval členské země NATO, že takovýmto způsobem se nepřímo účastní na „zločinech uskutečňovaných kyjevským režimem“ a že jejich „jediným cílem je rozbít Ruskou federaci“.

26. února 2023 12:11 Čas čtení 0:57 Průzkum: Měla by Ukrajina vstoupit do NATO nebo EU? Polovina Čechů je pro Průzkum: Měla by Ukrajina vstoupit do NATO nebo EU? Polovina Čechů je pro

Německo v lednu po měsících odmítání schválilo poskytnutí moderních tanků typu Leopard 2 Ukrajině. Krátce poté USA oznámily dodávku amerických tanků Abrams. Tanky později přislíbily i další západní země. Ukrajina žádá kromě tanků také dodání stíhaček. Několik zemí však zatím takové rozhodnutí vyloučilo.

Portál Sme upozornil i na další výrok ruského prezidenta z nedělního rozhovoru. „Při současných podmínkách, kdy všechny přední země NATO prohlásily, že jejich hlavním cílem je způsobit nám strategickou porážku, aby náš lid trpěl, jak říkají, jak můžeme v těchto podmínkách ignorovat jejich jaderný potenciál?“ řekl Putin v rozhovoru.

Domů
Sdílet
Diskuse