Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. března 2023 7:42
Čas čtení 0:52

V Řecku se čelně srazily dva vlaky, zemřelo nejméně 32 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Řecku se čelně srazily dva vlaky, zemřelo nejméně 32 lidí
Zdroj: TASR/AP

Nejméně 32 lidí zahynulo a více než 85 bylo zraněno při srážce dvou vlaků v centrálním Řecku.

Osobní vlak, který vezl více než 350 lidí, se srazil s protijedoucím nákladním vlakem v úterý večer krátce před půlnocí v obci Tempi ve středním Řecku nedaleko města Larissa, uvedla stanice CNN s odkazem na řecké hasiče. Několik vagónů vykolejilo a nejméně tři vzplály.

28. února 2023 19:36 Čas čtení 1:08 Egypťané zveřejnili první fotografie historicky nejdelší Knihy mrtvých. Vzácný papyrus objevili teprve loni Egypťané zveřejnili první fotografie historicky nejdelší Knihy mrtvých. Vzácný papyrus objevili teprve loni

Osobní vlak jel z hlavního města Atény do Soluně. Srážka následovala po víkendovém celostátním karnevalu. Na záchranné operaci se podílí nejméně 150 hasičů a záchranářů se 17 vozidly a 40 sanitkami.

Desítky zraněných zůstávají v nemocnici

Několik cestujících mělo být v důsledku nárazu vymrštěno okny vagónů. Další se snažili vyprostit poté, co se osobní vlak vzpříčil a narazil do pole vedle kolejí. „Evakuační proces pokračuje a probíhá za velmi obtížných podmínek vzhledem k závažnosti srážky obou vlaků,“ řekl mluvčí řecké hasičské služby Vassilis Varthakoyiannis serveru NPR. Dodal, že 194 cestujících bylo bezpečně převezeno do Soluně a 20 dalších osob do města Larissa. Z 85 zraněných osob jich zůstává 53 v nemocnici.

řecko
Zdroj: TASR/AP

„Slyšeli jsme jen ránu... vagón se začal otáčet, a když se nám podařilo vystoupit, skončil na boku,“ popsal situaci jeden z cestujících. „Bylo to deset sekund noční můry s ohněm, z kouře nebylo nic moc vidět,“ dodal druhý.

Možná příčina srážky zatím není jasná. Jeden z přeživších novinářům popsal, že těsně před nehodou ucítil silné brzdění, viděl jiskry a pak došlo k prudkému zastavení.

Domů
Sdílet
Diskuse