Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
8. března 2023 20:09
Čas čtení 0:57

VIDEO: Ruský expert ve státní televizi přiznal vojenskou převahu Ukrajiny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ruský expert ve státní televizi přiznal vojenskou převahu Ukrajiny
Zdroj: TASR/AP

Ruský analytik Michail Chodarjonok je známým kritikem ruského vedení války na Ukrajině. Ve státní televizi Rossija 1 nyní prohlásil, že Rusko by mělo válku co nejdříve ukončit.

V ruské státní televizi Rossija 1 zazněla překvapivá slova, když si moderátorka Olga Skabejevová otevřeně povídala o válce na Ukrajině s bezpečnostním expertem Michailem Chodarjonkem. Informují o tom Sky News a Daily Beast.

„Na čí straně je čas? Na straně Ukrajiny, nebo na naší?“ zeptala se moderátorka hosta. „Zdá se, že s každou dodávkou zbraní, s každým přesunem západního arzenálu získává ukrajinská armáda další ofenzivní, operativní a útočné kapacity. Takže čas je teď na jejich straně,“ odpověděl překvapivě expert.

Video, které na Twitteru zveřejnil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko, má již více než milion zhlédnutí.

Státní televize je známá cenzurou a propagandou vlády Vladimira Putina. Nedávno v ní propagandisté ​​pohrozili Evropanům, když navrhli bombardovat země dodávající tanky Ukrajině.

Chodarjonok je známým kritikem 

Analytik Michail Chodarjonok přišel s kritikou ruského vedení války už loni na jaře. Ve stejné televizi tehdy řekl, že situace se pro Rusko zhoršuje. „Největším problémem naší armády a politické situace je, že jsme v naprosté geopolitické izolaci. A celý svět je proti nám, i když si to nechceme přiznat,“ vyjádřil se tehdy.

17. července 2023 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

Chodarjonok Rusy před invazí dokonce varoval. Ještě před jejím začátkem se vyjádřil, že „vést válku na Ukrajině bude mnohem těžší, než si myslí mnozí odborníci“. Zakrátko zcela změnil rétoriku a po dvou dnech přišel s opačným názorem.

Domů
Sdílet
Diskuse