Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
9. března 2023 8:57
Čas čtení 1:06

Rusko opět podniklo masivní útok na ukrajinskou infrastrukturu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko opět podniklo masivní útok na ukrajinskou infrastrukturu
Zdroj: TASR/AP

Rusko opět podniklo masivní raketový útok na energetickou infrastrukturu po celé Ukrajině, informovali v noci na čtvrtek ukrajinští představitelé a dnes ráno agentura TASR.

Varovné sirény se během noci rozezněly v mnoha regionech Ukrajiny. Masivní bombardování zatím hlásili představitelé Charkovské a Oděské oblasti. Zprávy o výbuších přicházejí také ze středoukrajinského města Dnipro, z Černihivu na severu země, ale také ze západoukrajinské Lvovské oblasti. Aktivovány byly i systémy protivzdušné obrany v Kyjevě. Informace o případných obětech a rozsahu škod zatím nejsou známy. Jde o první ruský raketový útok tohoto rozsahu po třech týdnech, poslední byl 16. února.

„Nepřítel podnikl ve městě (Charkov) a (Charkovské) oblasti přibližně 15 úderů. Okupanti opět útočili na zařízení kritické infrastruktury,“ oznámil na sociálních sítích gubernátor východoukrajinské Charkovské oblasti Oleh Synehubov. Podle předběžných informací byla v regionu zasažena i soukromá obytná budova.

Primátor Charkova Ihor Terechov oznámil, že Rusové zaútočili na objekty energetické infrastruktury, v důsledku čehož jsou v některých částech města problémy s dodávkami elektřiny. Rakety zasáhly i jih Ukrajiny, kde „poškodily i obytné budovy“, řekl gubernátor Oděské oblasti Maksym Marčenko. Nejnovější ruský útok označil za masivní.

Ukrajinci se při útocích nepřítele mají uchýlit do krytů. Rusko už celé měsíce útočí raketami a drony na infrastrukturu po celé Ukrajině, čímž narušuje dodávky vody, tepla a elektřiny pro miliony lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse