Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
9. března 2023 13:10
Čas čtení 0:52

Poslouchal Putinův projev s nudlemi na uších. Skončil u soudu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Poslouchal Putinův projev s nudlemi na uších. Skončil u soudu
Zdroj: YouTube/Michail Abdalkin

Ruský politik se natočil, jak poslouchá projev prezidenta Putina s nudlemi na uších. Přečti si článek a zjisti, z čeho ho obvinili.

Politik z ruské komunistické strany, která je považována za spojence vládnoucí strany Jednotné Rusko, se natočil, jak sleduje projev prezidenta Vladimira Putina s nudlemi navěšenými na uších. Toto gesto by se dalo přirovnat k českému „věšet bulíky na nos“, tedy lhát. Pod video, které zveřejnil na sociální síti V Kontakte, napsal ironický komentář: „Plně to podporuji, souhlasím se vším. Skvělý projev. Nikdy jsem nic takového za 23 let neslyšel. Jsem příjemně překvapen,“ citoval politika Independent.

Michail Abdalkin, který je poslancem za Samarskou oblast, u soudu řekl: „Chtěl jsem vyjádřit svou nespokojenost a nespokojenost lidí, kteří za mnou chodí a kteří mne volili. Mají pochybnosti, že se domácí a ekonomická politika této země v blízké budoucnosti změní.“

Rusko přitvrdilo a podobné provokatéry už netoleruje

Politik je známý svým provokativním chováním z minulosti. Před dvěma lety například do kanceláře vedoucího správy města Čapajevsk přinesl kbelík plný výkalů jako poděkování od obyvatel za to, co radní udělali pro město. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Od počátku invaze na Ukrajinu se ale svoboda projevu v Rusku omezila, a tak politik skončil u soudu. Obviněn je z „diskreditace ruské armády“, které se podle úřadů dopustil svým posledním videem. Abdalkinovi hrozí pokuta v přepočtu patnáct tisíc korun, za opakované porušení pak pět let za mřížemi. Jeho vlastní strana jeho počínání odsoudila a chce ho vyloučit nebo poslat bojovat na frontu. 

Domů
Sdílet
Diskuse