Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
9. března 2023 17:03
Čas čtení 0:30

Slovák zabíjel psy a porcoval je. Dostal 1,5 roku za mřížemi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovák zabíjel psy a porcoval je. Dostal 1,5 roku za mřížemi
Zdroj: Policie SR

Muž zabíjel psy velmi nehumánním způsobem.

Slovenská policie vyšetřila případ týrání zvířat z Chminianských Jakubovian v okrese Prešov. Jak ve čtvrtek informovala mluvčí Prezídia Policejního sboru SR Karolína Barinková, ještě koncem srpna loňského roku hlídka omezila na osobní svobodě Valentýna H., který v přístřešku nacházejícím se v osadě v části Jarok usmrtil minimálně pět psů. 

 
„Soudce Okresního soudu Prešov dne 24. února 2023 schválil dohodu o vině a trestu uzavřenou mezi Okresní prokuraturou Prešov a obviněným Valentinem H. (1982) z Chminianských Jakubovian v okrese Prešov, čímž ho uznal vinným z přečinu týrání zvířat a odsoudil ho k trestu odnětí svobody na 18 měsíců nepodmíněně,“ uvedla Barinková.


Slovenská policie v této souvislosti upozorňuje občany, že jakékoli bezdůvodné jednání, směřující ke zranění nebo usmrcení zvířete, je protiprávním jednáním ve smyslu zákona o veterinární péči.

Domů
Sdílet
Diskuse