Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Rock for People.
14. března 2023 v 12:00
Čas čtení 3:20
Sponzorovaný obsah

Rock for People má venku 80 % line-upu. Přijedou Slipknot, Machine Gun Kelly či MUSE

Rock for People má venku 80 % line-upu. Přijedou Slipknot, Machine Gun Kelly či MUSE
Zdroj: Rock for People
HUDBA FESTIVALY ROCK FOR PEOPLE
Uložit Uložené

Českou scénu zastoupí Tata Bojs, Cocotte Minute nebo PSH.

Rock for People přiváží každým rokem ty největší světové hvězdy a ani letošek nebude výjimkou. Na festivalu vystoupí MUSE, Slipknot, Machine Gun Kelly nebo The 1975. Pořadatelé však nezapomínají ani na česko-slovenskou scénu. V neděli zahraje jedna z nejpopulárnějších současných českých kapel Tata Bojs, která se tak zařadí vedle již oznámené Vypsané fiXy, Wohnoutů a Horkýže Slíže. Stejně bohatý je i doprovodný program, který nabídne třeba legendární AZ kvíz nebo Terapii sdílením LIVE s Honzou Vojtkem a Ester Geislerovou.

Hvězdné kapely se postarají o světovou show

V současné době známe přibližně 80 % line-upu, zveřejňování jmen tak ještě není u konce. Historicky nejdražší sestava nabídne světové show na jednom z největších evropských pódií, tzv. „Fat Lady“, která se loni poprvé tyčila na runwayi v Parku 360.

Letošní line-up startuje zostra. Headlineři prvního večera Slipknot vyprodávají koncerty napříč kontinenty. S novým albem „The End, So Far“ jsou zpět v plné síle a přiváží jedinečný zážitek, který zasáhne všechny smysly.

V pátek zahraje Machine Gun Kelly, který svou show představil českým fanouškům už v září a dokázal, že s odklonem k rapu neudělal chybu. Na stagi zazní songy ze současného alba „Mainstream Sellout“, které je fúzí rapu a kytary. Na featu se mu vystřídala jména, jako je Travis Barker (blink-182), Yungblud nebo Bring Me The Horizon.

machine gun kelly
Zdroj: Rock for People

Sobota bude patřit britské kytarové senzaci The 1975. Jejich debutové album získalo za prodej skoro půl milionu kusů v UK a USA platinovou desku. Každé další album The 1975 se pak umístilo na první příčce britské hitparády. Poslední deskou se kapela rozhodla oslavit své začátky a ukázat růst za 20 let existence. Výsledkem je možná dosud nejosobitější nahrávka kapely „Being Funny in a Foreign Language“.

Festival zakončí dechberoucí futuristická show MUSE s hypnotickými efekty, nezaměnitelným zpěvem a texty, které se vryjí hluboko pod kůži. Nová show kapely navazující na nedávno vydané album „Will of the People“ se řadí k nejlepším živým hudebním vystoupením, která lze na současné hudební scéně vidět a zažít.

muse
Zdroj: Rock for People

To nejlepší z česko-slovenské scény

Mezi nově oznámenými CZ/SK interprety jsou Annabelle, Brando's Eyes, Bratři, Horrible Creatures, Insania, Kašpárek v Rohlíku, Kluci, Lety Mimo, Radosta, The Silver Spoons a Sunset Trail. „Každý ze čtyř festivalových dní od 8. do 11. června bude mít v Parku 360 i svého CZ/SK headlinera,“ komentuje ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: „Vypsaná fiXa odehraje speciální výroční set ke 20 letům od vydání desky Bestiálně šťastní.“ Tuzemskou scénu dále zastoupí Cocotte Minute, PSH Live Band, Aiko a mnoho dalších.

V rámci tradiční linky retro okénka, která každým rokem s obrovským úspěchem boří mezigenerační hranice, vystoupí jako speciální host Václav Neckář & Bacily. Loni to byl Ivan Mládek a jeho Banjo Band, v minulosti na Rock for People vystoupil například i Karel Gott.

Festival podporuje také mladé tuzemské talenty, kterým dá letos v rámci soutěže prostor hned ve dvou programových slotech. Návštěvníci budou moci hlasovat pro začínající kapelu, která je zaujala, a dát jí tak šanci zahrát si před několikatisícovým publikem. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rock for People (@rockforpeople)

Festivalový AZ kvíz a Terapie sdílením

Nedávno pořadatelé oznámili také první body doprovodného programu, který tvoří nedílnou součást festivalu. Nebude chybět legendární AZ kvíz s Alešem Zbořilem, který se po loňské premiéře stal fenoménem, a tím si v letošním ročníku vysloužil programový slot na každý den. Dále se mohou fanoušci těšit na Terapii sdílením LIVE v režii Ester Geislerové a Honzy Vojtka a na divadelně-taneční představení „Muž z Malty“ v podání Dekkadancers.

az kvíz
Zdroj: Rock for People

V prodeji jsou poslední levnější vstupenky

Lístky na festival velmi rychle mizí. Rozšířená kapacita čítá 40 tisíc návštěvníků, přesto pořadatelé očekávají další vyprodaný ročník. 

Limitovanou edici vstupenek můžeš zakoupit za 3 790 Kč. První vlna jednodenních vstupenek na čtvrtek, pátek a neděli je vyprodaná, nyní jsou za cenu 2 190 Kč. Na sobotu ještě zbývají vstupenky za 1 990 Kč. V prodeji jsou i speciální vstupenky (VIP, juniorské, seniorské a ZTP), kempy, glamping a parking. Pořadatelé nabízí poprvé v historii také možnost rozložení nákupu vstupenek na tři splátky bez navýšení s partnerem Twisto – Nákup na Třetiny.

nakupuj vstupenky
rock for people, rfp2023
Zdroj: Rock for People

Úroveň festivalu se neustále zvyšuje

Rock for People byl vybrán odbornou porotou mezi TOP 10 nejlepších festivalů v Evropě v rámci prestižních cen European Festival Awards v kategorii Best Medium Festival do 40 tisíc návštěvníků. Dalším velkým úspěchem bylo zařazení Ameba Production mezi TOP 10 promotérů v Evropě v kategorii Promoter of the Year vedle Live Nation (GB), FKP Scorpio (DE) nebo Primavera Sound (ES). „Je skvělé, že naše práce je vidět na mezinárodní úrovni. Na Rock for People hrálo i několik hvězd, které jsou v této anketě nyní mezi TOP 10 objevy roku, jako Turnstile, Holly Humberstone nebo Yard Act,“ dodává k úspěchu Michal Thomes.

Vylepšení se dočkal i areál, který má být do roku 2030 energeticky soběstačný. Rock for People je průkopníkem v oblasti ekologie a společenské odpovědnosti. Klade důraz na obnovitelné zdroje – využívá stage poháněné vodíkem, solárními panely a větrem. Na festivalu se měří uhlíková stopa a třídí 17 druhů odpadů. Areál je bezbariérový a bariéry boří i mezi generacemi, protože na koncertech legend české hudební scény pravidelně uvítá stovku hradeckých seniorů.

Domů
Sdílet
Diskuse