Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
16. března 2023 10:05
Čas čtení 0:27

USA hrozí TikToku zákazem, pokud čínští vlastníci neprodají svůj podíl ve firmě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
USA hrozí TikToku zákazem, pokud čínští vlastníci neprodají svůj podíl ve firmě
Zdroj: Pexels

Americká vláda požaduje prodání TikToku, jinak mu hrozí zákaz činnosti v zemi. Aplikaci vlastní čínská společnost ByteDance. Ta čelí obviněním z toho, že představuje riziko pro národní bezpečnost.

Požadavek na odprodej čínského vlastnického podílu potvrdil pro BBC mluvčí TikToku. Společnost uvedla, že nucený prodej by nezměnil její datové toky ani přístup k nim. Bílý dům zatím BBC neodpověděl na žádost o komentář.

Mluvčí TikToku potvrdil, že ho Výbor pro zahraniční investice ve Spojených státech (CFIUS) kontaktoval. Zároveň uvedl, že zpráva Wall Street Journal, který o žádosti prodeje informoval, byla nadsazená a není jasné, co by v praxi odprodej znamenal.

8. března 2023 12:10 Čas čtení 1:09 Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

USA již zakázaly používání TikToku na zařízeních federální vlády, informuje The Guardian. O zákaz TikToku se pokusil již Donald Trump, to mu však zakázaly soudy. Před aplikací varoval i český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, o čemž jsme tě informovali v této zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse