Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
22. března 2023 18:55
Čas čtení 0:27

Aktuálně: IIHF rozhodla o osudu Ruska a Běloruska na šampionátech

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Aktuálně: IIHF rozhodla o osudu Ruska a Běloruska na šampionátech
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Zákaz pro oba národní týmy přetrvává i v další sezóně.

Národní týmy Ruska a Běloruska se nemohou zúčastnit ani příštího mistrovství světa v hokeji, ani jiných turnajů Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Rada IIHF o tom rozhodla na svém pravidelném zasedání, kde zhodnotila aktuální bezpečnostní rizika spojená s opětovným začleněním obou zemí do mezinárodních soutěží.

„Na základě podrobného hodnocení rizik od renomované společnosti, která se specializuje na posuzování bezpečnostních rizik v důsledku globálních událostí, Rada IIHF rozhodla, že stále není bezpečné zařadit týmy obou zemí do svých soutěží a že to nebude bezpečné ani v následující sezóně 2023/24,“ uvedla IIHF na svém oficiálním webu.

Letošní MS v hokeji se uskuteční ve finském Tampere a v lotyšské Rize, za rok se má světový šampionát konat v Praze a Ostravě.

Domů
Sdílet
Diskuse