Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. března 2023 v 19:00
Čas čtení 0:34

Dánsko vytáhlo předmět z moře nedaleko poškozeného plynovodu Nord Stream 2

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dánsko vytáhlo předmět z moře nedaleko poškozeného plynovodu Nord Stream 2
Zdroj: TASR/Danish Defence Command via AP

Předmět nalezený na dně Baltského moře nedaleko explozemi poškozeného plynovodu Nord Stream 2 byl vytažen v úterý během dánské záchranné operace. TASR převzala středeční zprávu z tiskové agentury DPA.

Vyšetřování naznačuje, že předmět vytažený z hloubky 73 metrů je prázdná námořní kouřová bóje používaná pro vizuální signalizaci, uvedl dánský energetický úřad. Předmět ve tvaru válce, dlouhý přibližně 40 centimetrů, nepředstavuje bezpečnostní riziko, dodaly dánské úřady. Při záchranné operaci byl přítomen i zástupce majitele plynovodu, společnosti Nord Stream 2 AG.

29. března 2023 v 18:28 Čas čtení 0:31 Putinův návrat do reality? Poprvé připustil, že západní sankce mohou mít na Rusko negativní dopad Putinův návrat do reality? Poprvé připustil, že západní sankce mohou mít na Rusko negativní dopad

Plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 byly koncem září vážně poškozeny výbuchy, které způsobily celkem čtyři díry na potrubí nedaleko dánského ostrova Bornholm v Baltském moři. Podmořské plynovody přiváděly zemní plyn z Ruska do Německa. Převládá přesvědčení, že exploze byly sabotáží, přestože stále není jasné, kdo tento útok podnikl. Vyšetřování provádějí Německo, Švédsko i Dánsko.

29. března 2023 v 16:08 Čas čtení 0:56 Odboráři protestovali proti důchodové reformě. Promluvil i Babiš v luxusní bundě Prada, dostává za to na sociálních sítích čočku Odboráři protestovali proti důchodové reformě. Promluvil i Babiš v luxusní bundě Prada, dostává za to na sociálních sítích čočku

Média nedávno přinesla zprávy, podle kterých za explozemi možná stojí proukrajinská skupina, ale několik německých lídrů varovalo před ukvapenými závěry a vyzvalo veřejnost, aby počkala na výsledky vyšetřování. Rusko téměř okamžitě obvinilo z explozí „Anglosasy“, tedy Američany a Brity.

Domů
Sdílet
Diskuse