Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
1. dubna 2023 12:12
Čas čtení 0:37

Bitcoin nadále roste, toto je jeho nejlepší období za poslední roky. Proč se mu v krizi daří?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bitcoin nadále roste, toto je jeho nejlepší období za poslední roky. Proč se mu v krizi daří?
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood

Cena bitcoinu se v pátek opět dostala nad hranici 28 tisíc amerických dolarů.

Bitcoin pokračoval v pátek v posilování a jeho cena se opět dostala nad 28 tisíc amerických dolarů. Největší a nejznámější kryptoměna zřejmě zaznamená třetí měsíční nárůst po sobě a nejlepší kvartál za dva roky. Hlavním důvodem je zřejmě snížení očekávání týkajících se dalšího zvyšování úrokových sazeb.

2. března 2023 6:00 Čas čtení 16:10 Měsíc jsem byla na minimální mzdě. Takto se v Praze (ne)žije s tisícovkou na týden Měsíc jsem byla na minimální mzdě. Takto se v Praze (ne)žije s tisícovkou na týden

Bitcoin si v pátek polepšil o více než 2 % a kolem 19:40 se podle CoinMarketCap obchodoval po 28 348,47 amerického dolaru. Za celý březen se zatím posílil o více než 22 % a od začátku roku o více než 72 %. S největší pravděpodobností tak zaznamená nejlepší kvartál od 1. čtvrtletí 2021, který byl začátkem výrazného posilování.

„Růst pokračoval i v březnu, dokonce po nedávných kolapsech bank,“ uvedl analytik Wells Fargo Jeff Cantwell. Dodal, že oživení bitcoinu má několik důvodů, mezi něž patří turbulence v bankovním sektoru a zvýšení pravděpodobnosti, že konec cyklu zpřísňování měnové politiky v USA je již blízko. Mnozí investoři dokonce očekávají, že americká centrální banka ještě letos úrokové sazby sníží.

bitcoin
Zdroj: Unsplash/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse