Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
3. dubna 2023 7:53
Čas čtení 0:54

ČHMÚ varuje před mrazem. Tohle je předpověď počasí na první dubnový týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

V příštích dnech bude v Česku v noci až –6 °C. Meteorologové proto varují, že mráz může poškodit kvetoucí ovocné stromy.

První dubnový týden bude letos ve znamení mrazu ve vegetačním období. Informuje o tom ČHMÚ. Upozornění je důležité hlavně pro pěstitele, neboť podle ČHMÚ mohou být mrazy v nižších polohách pod 500 metrů nebezpečné zejména pro kvetoucí stromy. 

Noční mrazy mohou poškodit zejména meruňky, broskvoně a rané odrůdy slivoní. Výstraha platí od nedělní půlnoci a potrvá do středy do osmé hodiny ranní, a to pro všechny regiony České republiky. Pro většinu České republiky platí výstraha před mrazy už v noci na pondělí. Pouze pro jižní části Jihomoravského a Zlínského kraje začíná až od pondělních 22:00. 

2. dubna 2023 19:41 Čas čtení 0:54 Toto je luxusní vila, ve které je Andrew Tate se svým bratrem v domácím vězení. Mají tam velký bazén i posilovnu Toto je luxusní vila, ve které je Andrew Tate se svým bratrem v domácím vězení. Mají tam velký bazén i posilovnu

Zeleninu a další nižší rostliny mohou lidé podle ČHMÚ ochránit zakrytím světlou netkanou textilií. „V případě stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik, orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot, zpravidla před východem slunce, nebo dýmování, zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti stromů,“ doporučil ústav.

Co se týče předpovědi počasí, podle meteorologů bude v pondělí místy oblačno až zataženo a ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách četnější. Teploty se přes den budou pohybovat mezi 1 až 5 °C, na jihu Moravy až 7 °C, na horách kolem –5 °C. V noci na úterý se pak teploty nejspíš vůbec nedostanou nad nulu a budou mezi –2 až –6 stupni. V noci na středu pak meteorologové očekávají teploty mezi –1 až –5 stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse