Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
3. dubna 2023 v 17:33
Čas čtení 1:02

Praha chce být čitelná. Zastávky budou víc vidět, nádraží dostanou nový navigační systém

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Praha chce být čitelná. Zastávky budou víc vidět, nádraží dostanou nový navigační systém
Zdroj: PID

Pražská integrovaná doprava v pondělí informovala o pokračování projektu Čitelná Praha. Hlavní město schválilo financování pilotních projektů celé akce, v jejímž rámci se například pořídí nové odjezdové panely nebo se zvýrazní vstupy do metra.

Pražané budou mít zakrátko své město mnohem čitelnější než dřív. Alespoň tak se v pondělí vyjádřila Pražská integrovaná doprava na Twitteru. Kromě výše zmíněných změn čekají Prahu taktéž nové prvky pěší navigace s mapami okolí, které se objeví nejen na vlakových nádražích, ale také v ulicích města.

Pro PID ale nekončí ani spolupráce s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, s nímž bude pokračovat v osazování nových tabulí do metra. Slib je takový, že se nejprve dodělá stanice Palmovka a následně se nové prvky začnou zkoušet i v dalších stanicích.

A ani městská autobusová doprava by neměla přijít zkrátka, jelikož by se až na 30 dalších vytížených zastávkách měly objevit elektronické odjezdové panely. V podobném tempu by Praha chtěla stavět i v následujících letech. Avšak důležité jsou hlavně názory občanů Prahy a turistů, kteří tyto prvky využijí nejvíce.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

„U všech nových prvků budeme sbírat zpětnou vazbu od veřejnosti a na základě toho připravíme implementaci na celém území Prahy,“ dodal PID. Zpětná vazba však přišla již nyní. V odpovědích u příspěvku jsou uživatelé Twitteru spíše skeptičtí. U svítících elektronických panelů si nyní stěžují na špatnou viditelnost a nepřesné časy odjezdů. Dle některých by zase tabule názvů v metru potřebovaly podsvícení.

O tom, jak by měl vypadat jednotný systém značení v Praze, jsme tě informovali již skoro před rokem. Galerii si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse