Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
5. dubna 2023 18:01
Čas čtení 0:37

Počet lidí s problémy po jídle z hradecké restaurace se zvýšil na 89. Majitelka už znovu neotevře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počet lidí s problémy po jídle z hradecké restaurace se zvýšil na 89. Majitelka už znovu neotevře
Zdroj: Unsplash/natchee Kim

Salmonelóza byla zatím prokázána u 38 strávníků. Majitelka vietnamské restaurace, jejíž jídlo bylo kontaminováno, v úterý na Facebooku uvedla, že pobočku v Hradci Králové znovu neotevře.

Počet lidí s problémy po jídle ve vietnamské restauraci v Hradci Králové stoupl na 89. Salmonelóza byla zatím prokázána u 38 z nich. Konkrétní zdroj zdravotních obtíží zatím není jasný. Několik vzorků hygienici odeslali do Národní referenční laboratoře a výsledky by měli znát v příštím týdnu.

Majitelka restaurace Chich Food's se na svých facebookových stránkách omluvila a oznámila, že pobočku v Hradci Králové znovu neotevře. Zároveň zákazníky láká do poboček restaurace v Jaroměři a v Kostelci nad Orlicí. „V pobočce v Jaroměři a v Kostelci jsou jiní kuchaři a provozovatelé, proto prosím nemějte strach do těchto dvou poboček zajít, tam jsou hygienická opatření v pořádku,“ uvádí.

Počet nemocných se může nadále zvyšovat. „Aktuálně máme nahlášeno celkem osmdesát devět osob se zdravotními obtížemi, které uvádějí jako společný znak konzumaci pokrmů ve stejné provozovně stravovacích služeb v době od úterý 28. března 2023 do soboty 1. dubna 2023,“ uvedla pro Českou televizi mluvčí Krajské hygienické stanice (KHS) Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí.

Domů
Sdílet
Diskuse