Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2023 10:15
Čas čtení 0:43
Kristýna Dobiášová

Hledá se ptakopysk Peter. Únoscům ohroženého obojživelníka hrozí pokuta v hodnotě 6 milionů Kč

Hledá se ptakopysk Peter. Únoscům ohroženého obojživelníka hrozí pokuta v hodnotě 6 milionů Kč
Zdroj: Wikimedia Commons/Stefan Kraft
ZAHRANIČÍ AUSTRÁLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Kamery v Austrálii zachytily dvojici, která unesla divokého ptakopyska. Zvíře může být v ohrožení života. Policie únosce identifikovala, nicméně stále je nenašla.

V australském Brisbane policie hledá dvě osoby obviněné z únosu divokého ptakopyska. Dvojici v úterý zachytily bezpečnostní kamery při nástupu do vlaku. Během toho v ruce držela unesené zvíře zabalené v ručníku.

Doporučeno
Neutekl ti klokan? Policie pátrá po majiteli vačnatce, žádná zoo jej nepostrádá Neutekl ti klokan? Policie pátrá po majiteli vačnatce, žádná zoo jej nepostrádá 3. dubna 2023 17:25

Policie se domnívá, že se jedná o přestupek únosu zvířete z jeho přirozeného prostředí. Pachatele tak může čekat pokuta ve výši 430 000 australských dolarů (zhruba 6 milionů Kč). Ptakopyskovi hrozí onemocnění či uhynutí, pokud nebude co nejdříve navrácen do svého domova.

V ohrožení jsou i únosci, ptakopysk má jedovou ostruhu

„Předváděli ho lidem ve vlaku a nechali je, aby si ho pohladili,“ sdělil Scott Knowles z queenslandské policie. Ačkoliv se dvojici podařilo identifikovat, strážníci ji zatím nenalezli. V ohrožení však není pouze ptakopysk, kterému přidělili jméno Peter. Zvíře jedovou ostruhu, která může únosce zranit. „Peter se potřebuje dostat domů a vy jste udělali něco velmi, velmi hloupého,“ reagoval australský ministr vnitra Mark Ryan.

Domů
Sdílet
Diskuse