Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2023 17:25
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Neutekl ti klokan? Policie pátrá po majiteli vačnatce, žádná zoo jej nepostrádá

Neutekl ti klokan? Policie pátrá po majiteli vačnatce, žádná zoo jej nepostrádá
Zdroj: Pixabay
ZAJÍMAVOSTI ČESKO POLICIE ČR
Uložit Uložené

To se občas stane, že člověku uteče pes nebo se zatoulá kočka. Nyní se však zdá, že se někomu v Libereckém kraji zaběhl klokan. Policie od pondělí pátrá po jeho majiteli.

Zvíře se dle policistů pohybovalo v neděli v poledne u silničního příkopu. U silnice I/38 mezi Doksy a Jestřebím jej zahlédl projíždějící řidič, jenž neváhal a informoval bezpečnostní složky na čísle 158. 

„Podle jeho popisu měl světle hnědou srst a na zádech tmavě hnědý pruh. O tom, co viděl, nás informoval na lince 158 a zdůraznil, že si nedělá legraci. Vačnatce u silnice spatřila kromě něj zhruba 300 metrů před odpočívadlem pro kamiony vlevo ze směru od Doks i jeho rodina, která cestovala s ním,“ uvedla k případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Příběh má ale zajímavé pokračování. Přestože se policisté rozjeli po okolních zooparcích s otázkou, jestli jim náhodou ve výběhu nechybí nějaký klokan, odpověď byla, že ne. Proto se rozhodli požádat veřejnost o pomoc a případné odvezení si zvířete do vlastního chovu. Chování klokanů v České republice totiž není raritou.

Doporučeno
Dobby je volný. Z minizoo u Ostravy utekl klokan pojmenovaný po oblíbeném skřítkovi Dobby je volný. Z minizoo u Ostravy utekl klokan pojmenovaný po oblíbeném skřítkovi 28. listopadu 2022 14:23

Možná se budeš divit, ale není to zase tak dávno, co musel být naháněn jiný klokan na druhé straně republiky. Na Ostravsku totiž z minizoo podle prvních informací utekl klokan Dobby, který získal jméno po oblíbeném skřítkovi z Harryho Pottera. Plachého vačnatce ze Skalka family parku ve Vřesině u Ostravy však dle dalších zjištění mohl i někdo ukrást

I Liberecký kraj již pamatuje útěk klokana. „V roce 2014 uprchl z ranče u Zákup klokan, kterého se podařilo odchytit až po několika dnech v Dobranově a jeho dobrodružný výlet ho natolik vyčerpal, že krátce na to uhynul,“ varuje Baláková.

Domů
Sdílet
Diskuse