Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
28. listopadu 2022 14:23
Čas čtení 1:16

Dobby je volný. Z minizoo u Ostravy utekl klokan pojmenovaný po oblíbeném skřítkovi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dobby je volný. Z minizoo u Ostravy utekl klokan pojmenovaný po oblíbeném skřítkovi
Zdroj: Policie ČR

Klokan není podle policie agresivní, ale naopak plachý.

Policisté od pondělí pátrají po klokanovi, který utekl z minizoo ve Vřesině u Ostravy. Vačnatec slyší na jméno Dobby. Policie požádala o spolupráci při pátrání i veřejnost.

Druhý útěk klokana za poslední měsíc

„Dnes v ranních hodinách bylo oznámeno, že měl utéct klokan jménem Dobby z ohrady minizoo v Ostravě Vřesině. Není agresivní, je spíše plachý. V případě, že ho uvidíte, volejte linku 158,“vyzvali policisté veřejnost. Lidé by se tak zvíře neměli pokoušet chytit sami. 

Klokan utekl z areálu Skalka family parku ve Vřesině u Ostravy. Jedná se o kontaktní zoo, což znamená, že si každý může zvířata pohladit či nakrmit speciálním krmivem dostupným na pokladně. Kromě klokanů je v zoo k vidění dalších dvacet šest druhů zvířat.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

V Moravskoslezském kraji jde v listopadu už o druhý „klokaní“ incident. Na začátku měsíce se klokaní samice pohybovala ve Frýdku-Místku. V jedné z ulic ho zahlédla žena, která o tom informovala ve facebookové skupině města. Podle mnohých komentářů se ale nejedná o neobvyklou podívanou. Zmínili muže žijícího ve Frýdku-Místku, který na své zahradě chová klokany hned čtyři.

Chování klokanů jako domácích mazlíčků není v Česku raritou. Jak upozornil server Novinky.cz, teoreticky lze chovat kterýkoli z více než padesáti druhů klokanů. Chov většiny z nich v zajetí je ovšem velmi náročný, není vhodný dokonce ani pro zoologické zahrady. 

„V soukromých chovech se u nás v současné době chovají pouze klokan rudokrký, poddruh Bennettův a klokan parma,“ řekl Novinkám chovatel klokanů Lukáš Kadela z Vysočiny. Dodal, že tyto druhy mohou být v našich klimatických podmínkách celoročně venku, pokud mají možnost zalézt si do ubikace. Kdo se rozhodne pořídit si klokana domů, musí pro něj především připravit výběh se zázemím.

Domů
Sdílet
Diskuse