Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
6. listopadu 2022 20:01
Čas čtení 0:43

Lidé z Frýdku-Místku potkali venku klokana. Zvíře se již podařilo dostat domů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lidé z Frýdku-Místku potkali venku klokana. Zvíře se již podařilo dostat domů
Zdroj: Pixabay

Příspěvek na facebookové stránce města si vysloužil stovky reakcí.

Ne každou neděli potká člověk na procházce klokana. Ženě z Frýdku-Místku se to ale poštěstilo. „8:25 viděn klokan (opravdu) na ulici Horní ve Frýdku. Hopsal směrem Frýdecký les. Utekl někomu?“ napsala v neděli ráno místní obyvatelka na facebookovou skupinu města. Někteří jej dle svých slov viděli už v noci ze soboty na neděli.

Podle dalších komentářů pod příspěvkem ale zřejmě nešlo o nic zvláštního, často zmiňovali muže žijícího ve Frýdku-Místku, který na své zahradě chová klokany hned čtyři. Na bizarní událost jako první upozornil Deník.

31. října 2022 16:39 Čas čtení 5:47 Terapie koněm. Asistenční „jednorožec“ přináší radost tam, kde jí už moc nezbývá Terapie koněm. Asistenční „jednorožec“ přináší radost tam, kde jí už moc nezbývá

Nakonec ale všechno dobře dopadlo a klokanice už je doma. „Díky všem za info. Klokanice odchycena a navrácena domů. Včera jsem se snažila dát sem info o hledaném klokanovi, správci však příspěvek zamítli, zřejmě si mysleli, že jde o vtip,“ napsala pod příspěvek, který si vysloužil více než 500 „lajků“ a stovky sdílení, jiná obyvatelka.

Jak upozorňuje server Novinky, v soukromých chovech se v Česku v současné době chovají pouze klokan rudokrký, poddruh Bennettův a klokan parma. Tyto druhy totiž mohou být v českých klimatických podmínkách celoročně venku – tedy pouze tehdy, mají-li možnost zalézt si do vhodného přístřešku.

Domů
Sdílet
Diskuse