Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
5. prosince 2022 19:17
Čas čtení 0:54

Klokana Dobbyho z Ostravy možná někdo ukradl

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

„Nedokážeme si vysvětlit, jak se dostal ven,“ řekla ředitelka parku.

Dvouletého klokana, který minulý týden zmizel ze svého výběhu ze soukromé zoo v areálu Skalka family park v ostravské části Vřesina, mohl někdo ukrást. Myslí si to ředitelka parku Barbora Kalíšková. Krádež jako jednu z verzí prověřuje i policie. Informuje o tom ČTK.

„Nedokážeme si vysvětlit, jak se dostal ven. Je málo pravděpodobné, že by přeskočil oplocení vysoké téměř dva metry,“ řekla. Dodala, že při kontrole ve výběhu nenašli žádný otvor, kterým by zvíře mohlo utéct. Jako možnou variantu tak vidí i krádež. „Musel by to být někdo, kdo se u nás vyzná a areál zná. Zámky poškozeny nebyly,“ doplnila s tím, že klokan není nebezpečný a má rád kontakt s lidmi.

Mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková ČTK řekla, že policie se případem zabývá. Po klokanovi pátrá a zabývá se i verzí, že šlo o krádež. „Prověřujeme všechny okolnosti,“ uvedla.

Klokan, Dobby
Zdroj: Policie ČR

Klokan Dobby ze svého výběhu zmizel pravděpodobně v neděli 27. listopadu odpoledne či v noci na 28. listopad. „Při ranní kontrole zvířat bylo pracovníky zjištěno, že jeden z klokanů ve výběhu chybí. Při kontrole ohrady nebylo zjištěno žádné poškození, které by bylo způsobeno cizí osobou,“ řekla mluvčí policie.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Dodala, že klokan je zhruba 60 centimetrů vysoký, starý dva roky, není agresivní, naopak je spíše plachý. „Žádáme veřejnost, která by se s klokanem setkala, aby se sama nepokoušela ho odchytit. Volejte, prosím, na tísňovou linku 158,“ řekla Michalíková.

Domů
Sdílet
Diskuse