Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2023 12:00
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Végh: Karlose Vémolu stále beru jako rovnocenného soupeře. Příprava na něj nebude vůbec lehká

Végh: Karlose Vémolu stále beru jako rovnocenného soupeře. Příprava na něj nebude vůbec lehká
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT ATTILA VÉGH KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Slovenský bijec a přemožitel české MMA legendy Attila Végh uvedl po tiskové konferenci nadcházejícího čtvrtého pokračování eventu FNC, že jeho očekávané boxerské vystoupení proti Ericu Spicelym je tak trochu i přípravou na odvetu proti Karlosi Vémolovi.

Legenda slovenského bojového sportu Végh se proti bývalému zápasníkovi UFC či Oktagonu (0:2) Spicelymu postaví 14. května v Trnavě v rámci akce Fight Night Challenge #4. REFRESHER proto bojovníka požádal o komentář.

„Rozhodl jsem se, že letos budu mít fighterský rok. Trochu mi to totiž chybí. I když je mi 38 let a nejsem nejmladší, někde to cítím,“ uvedl Végh, který taktéž odpověděl na otázku, jestli jeho účast ve FNC nějak zahýbá s přípravou na avizovanou odvetu proti českému MMA zápasníkovi Karlosi Vémolovi.

„Fyzicky se na tento sport ještě cítím. Nejsem ale na tom tak, abych soupeřil proti mladým, ambiciózním bijcům. Karlose stále beru jako rovnocenného soupeře i proto, že má stejně let jako já, zhruba stejně zápasů za sebou jako já, a navíc jsem ho jednou porazil,“ komentoval Végh.

Jen sedí a přihlíží, řekl k Véghovi Vémola

Bojovníci se spolu poprvé střetli na konci roku 2019 ve vyprodané O2 aréně, kde odešel jako vítěz slovenský velikán Végh (33:9), který knokautoval Vémolu (33:6) po dvou minutách prvního kola. Po čtyřech letech dostane jejich příběh pokračování. 

Vémola nedávno řekl, že pokud k odvetě dojde, chce, aby jeho soupeř byl v plné síle. Od jejich posledního zápasu totiž Végh v kleci nebojoval. „Jen sedí a přihlíží. Pokud začne něco dělat, může se mnou odvetu mít. Ale nechci přežitého Attilu,“ řekl český bijec.

Doporučeno
Megazápas potvrzen! Jake Paul se pobije s legendou UFC Natem Diazem Megazápas potvrzen! Jake Paul se pobije s legendou UFC Natem Diazem 12. dubna 2023 19:25

„Příprava na (Karlose) nebude vůbec lehká, bude tvrdší. Tím, že jsem v zápase necítil jeho fyzickou sílu, což je jeho nejsilnější stránka, tak musím přípravu uzpůsobit tak, jako bych s ním ještě nebojoval,“ pokračoval Végh, který nechce Vémolu podcenit. „Tento zápas (se Spicelym) tak bude takový start, na který trénuji již od ledna a který by mi taky mohl navodit zápasový feeling, a pak se budu připravovat až do zápasu s ním,“ dodal.

Datum odvety pod hlavičkou Oktagonu MMA zatím není známý, očekává se však, že proběhne někdy ke konci roku znovu v pražské O2 aréně. 

Zpět
Sdílet
Diskuse