Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2023 19:10
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

BuzzFeed News končí. Legendární server propouští zaměstnance

BuzzFeed News končí. Legendární server propouští zaměstnance
Zdroj: Getty Image/ Drew Angerer/Staff
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

BuzzFeed ruší projekt BuzzFeed News. Část lidí přijde o práci, někteří z nich mají šanci změnit redakci.

Portál BuzzFeed News končí. Ředitel Jonah Peretti to ve čtvrtek v mailu oznámil zaměstnaneckému týmu. Podle něj je ukončení projektu, který mimo jiné drží Pulitzerovu cenu, součástí budoucích širších restrikcí. Informuje o tom server CNN.

„S tím, jak propouštění probíhá téměř ve všech divizích, jsme se rozhodli, že společnost nemůže nadále financovat BuzzFeed News jako samostatnou organizaci,“ řekl Peretti. Podle informací CNN plánuje společnost snížit počet zaměstnaných lidí o 15 %. Část redakčního týmu BuzzFeed News by měla mít možnost začít pracovat pro lifestylový BuzzFeed nebo pro HuffPost.

„HuffPost a BuzzFeed Dot Com naznačily, že otevřou řadu vybraných pozic pro členy BuzzFeed News. Tyto role budou v souladu s obchodními cíli těchto divizí a budou odpovídat dovednostem a silným stránkám mnoha redaktorů a reportérů BuzzFeed News,“ řekl Peretti.

Doporučeno
Video: Nastalo hybridní zatmění slunce. Tohle uvidíš jen jednou za deset let Video: Nastalo hybridní zatmění slunce. Tohle uvidíš jen jednou za deset let 20. dubna 2023 17:55

Peretti uznává, že se jako CEO mohl v dané situaci zachovat lépe. Rozhodnutí přeinvestovat krizi BuzzFeed News ho prý donutilo postupně přijmout, že velké platformy nedosáhnou požadované finanční podpory, která by podpořila „prémiovou a svobodnou žurnalistiku vytvořenou speciálně pro sociální média“.

Domů
Sdílet
Diskuse