Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2023 9:53
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Splněný sen! Čech a Češka se dostali na prestižní kulturistickou soutěž Masters Olympia, ve hře jsou miliony

Splněný sen! Čech a Češka se dostali na prestižní kulturistickou soutěž Masters Olympia, ve hře jsou miliony
Zdroj: poskytnuto Věrou Mikulcovou
SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Klání Masters Olympia se vrací poprvé od roku 2012. Z Česka na soutěž v Rumunsku zamíří Věra Mikulcová a Slavoj Bednář.

Profesionální soutěž v kulturistice a fitness Masters Olympia odtajnila jména účastníků a účastnic, kteří na konci léta v Rumunsku zabojují o postup na Olympia Weekend a zajímavé finanční odměny. Naposledy se akce Masters Olympia uskutečnila v roce 2012, jedná se tak o první ročník po jedenácti letech. Vůbec poprvé se bude soutěžit v deseti kategoriích. A skvělou zprávou je, že ve dvou z nich nebude chybět ani česká účast.

Doporučeno
Otec mi nařídil hladovku, protože jsem se stávala ženou. Martina Marková žila v drsném světě tance, teď úspěšně podniká (Rozhovor) Otec mi nařídil hladovku, protože jsem se stávala ženou. Martina Marková žila v drsném světě tance, teď úspěšně podniká (Rozhovor) 14. března 2023 6:00

Odměny v celkové výši skoro 5 milionů

V rámci kategorie ženské kulturistiky se na soutěži představí nejznámější česká kulturistka Věra Mikulcová. „Stále tomu nemůžu věřit. Byla jsem vybrána na Olympii Masters. Jeden z dalších mých snů,“ neskrývala svou radost na sociálních sítích a zároveň poděkovala za podporu své dlouholeté partnerce. Mikulcová je momentálně v přípravě na další soutěž, která proběhne v New Yorku už příští měsíc.

Věra MikulcováVěra MikulcováVěra MikulcováVěra Mikulcová
Zobrazit galerii
(8)

V kategorii mužů za Česko nastoupí Slavoj Bednář, který v minulosti mimo jiné zvítězil na soutěžích Mr. Universe z let 2012 a 2013 nebo Mr. World. „Před chviličkou IFBB PRO League zveřejnila seznam závodníků kvalifikovaných na Mr. Olympia Masters na konci srpna! Protáhne mi to sezónu, pravda, ale jedeme na Olympii!“ napsal v úterý večer fanouškům.

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) 11. července 2022 7:00

S Věrou Mikulcovou jsme ti dříve přinesli rozhovor. Mluví v něm mimo jiné o finanční náročnosti přípravy na soutěže, svých začátcích, ale také o svém názoru na doping. Celý rozhovor si můžeš přečíst zde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Masters Olympia (Official) (@mastersolympiaofficial)

Masters Olympia je akce, která dává prostor legendám a veteránům tohoto sportu. Podmínkou je věk nad 40 let. Po jedenáctileté odmlce se letošní ročník uskuteční 25. až 27. srpna 2023 v rumunské Kluži. Vítězové jednotlivých kategorií se kvalifikují na Olympia Weekend 2023, kde se utkají i s mladšími soupeři, a neméně lákavé jsou i finanční odměny v celkové výši 229 tisíc dolarů, tedy zhruba 4,9 milionu korun.

Domů
Sdílet
Diskuse