Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. června 2023 13:00
Čas čtení 1:37
Tereza Šnajdrová

Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman

Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman
Zdroj: Queens of the Stone Age/Andreas Neumann/volně k použití
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Americká rocková kapela Queens of the Stone Age vypustila do světa nové album In Times New Roman.

Osmé album partičky, která spolu hraje už od roku 1996, je snad ještě temnější a brutálnější než její předchozí tvorba. A není se čemu divit. Kapela si v uplynulých letech prošla rozvodem, léčbou rakoviny a frontman Josh Homme přišel o několik blízkých přátel. Přesně to pak můžeš slyšet na této novince, která se právem stala deskou týdne.

Doporučeno
Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí 16. června 2023 11:00

„Chceme vytvořit něco, co bude znít tak brutálně, jak brutální je být teď naživu,“ popsal desku In Times New Roman Josh Homme pro NME. „Myslím, že na téhle části cesty už nemá smysl mít nějaké brnění. Jdeme hlouběji do temnoty. A tak by to taky mělo být,“ dodal.
 
Jeho slova byla novým albem naplněna do posledního písmene. Už od prvních tónů Obscenery můžeš slyšet, s čím se kapela potýká. Ať už je řeč o náročném rozvodu jejího frontmana s bývalou ženou Brody Dalle, který provázely soudní pře o péči o děti i obvinění z násilí, nebo o tom, že Homme jen tento týden promluvil o tom, že se léčí s rakovinou. To všechno a mnohem víc vedlo k tomu, že se kapela ocitla přesně tam, kde ji její fanoušci a fanynky chtěli mít. Zpátky v „bahně“.

Brutální, surová, bolestivá

Tyto okolnosti vedly k tomu, že je novinka In Times New Roman brutální, surová a z každého jednoho tónů uslyšíš bolest, s níž se kapela potýká. „V atmosféře strachu, kterou nepoznávám. Nevím, co je pravda, zvlášť když je to od tebe. Oh, zrada mě uvnitř trhá na kusy. Jsem jen blázen, který je vyděšený,“ zpívá se v písni Negative Space.

Doporučeno
Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj 9. června 2023 13:15

Za zmínku pak zcela jistě stojí také píseň Carnavoyeur, která ukazuje, že ty největší pecky na tebe čekají právě až v druhé polovině desky. Atmosférické nářky, nedbalé a zároveň tak propracované kytarové riffy a odhalení těch nejniternějších pocitů. Tohle je to, proč lidé Queens of the Stone Age milují. Podobný vibe pak budeš mít také z tvrdší Emotion Sickness, ve které se mísí hněv, humor i sebezpytování a sebepozorování zpěváka, který přiznává, že i on se v životě dopustil nějakých chyb.

Deska, která není pro každého

Je nám jasné, že ne každý pochopí poselství desky na první dobrou. Co ale asi každý uslyší, je ten neúprosný smutek z pocitu, že se hroutí svět, že jsme se ocitli v situaci, kdy s tím pravděpodobně nic nezmůžeme a že se jen horko těžko budeme plazit z pekla ven. In Times New Roman prostě není pro každého, ale my jí dáváme deset z deseti!

Anketa:
Jak se ti tahle novinka líbí?
Je úžasná!
Moc mě neoslovila...
Nelíbí se mi.
Je úžasná!
94 %
Moc mě neoslovila...
0 %
Nelíbí se mi.
6 %
Domů
Sdílet
Diskuse