Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 18:18
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Tvůrce Black Mirror vytvořil epizodu seriálu pomocí ChatGPT. „Stálo to za ho*no,“ přiznal

Tvůrce Black Mirror vytvořil epizodu seriálu pomocí ChatGPT. „Stálo to za ho*no,“ přiznal
Zdroj: Netflix/zo seriálu Black Mirror
NEWS BLACK MIRROR NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Jestli AI vezme práci scenáristkám a scenáristům, zkoušel zjistit tvůrce populárního seriálu.

Na chvíli, kdy bude umělá inteligence generovat scénáře, ještě budeme muset nějakou dobu počkat. Podle tvůrce úspěšné řady Black Mirror Charlieho Brookera stojí práce modelu ChatGPT „za hov*o“. Vyjádřil se tak pro časopis Empire v rozhovoru o nové sérii dystopického seriálu.

Doporučeno
Změní umělá inteligence filmový průmysl? Zeptali jsme se filmařů Změní umělá inteligence filmový průmysl? Zeptali jsme se filmařů 30. dubna 2023 15:00

„Trochu jsem si hrál s ChatGPT. Nejdřív jsem tam zkusil napsat, aby mi vygeneroval epizodu Black Mirror, a na první pohled vypadala odpověď uvěřitelně, na ten druhý už ale stála za hov*o. Prostě se jen podíval na synopse některých dílů a splácal je dohromady, nebyla tam žádná originální myšlenka,“ řekl Brooker v rozhovoru pro časopis Empire.

Podle Brookera se v nové sérii snažil o neotřelé dějové zvraty a zápletky v kombinaci s klasickými motivy z předešlých řad. „Věděl jsem, že jsem napsal hodně epizod ve stylu ‚to ne, celou dobu jsem byl v počítačové simulaci‘, takže jsem musel vytáhnout esenci toho seriálu, tu zachovat a zbytek pravidel trochu porušit,“ popsal Brooker v rozhovoru. V nové řadě tímto porušením pravidel může být například sonda do alternativních šedesátých let.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Chris Hemsworth zabíjí v Mladé Boleslavi a na Netflixu nahlédneš do černé budoucnosti Co si pustit o víkendu: Chris Hemsworth zabíjí v Mladé Boleslavi a na Netflixu nahlédneš do černé budoucnosti 16. června 2023 16:00

Nejnovější řadu Black Mirror najdeš na Netflixu už teď. Těšit se můžeš na doposud nejprovařenější obsazení. V aktuální sérii si zahráli například Aaron Paul, Salma Hayek Pinault nebo Michael Cera.

Domů
Sdílet
Diskuse