Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Tullamore Dew.
30. června 2023 15:00
Čas čtení 1:22
Sponzorovaný obsah

Požár ve sklárně donutil výrobce whisky dočasně změnit lahev. Prodává se v Česku a může mít sběratelskou hodnotu

Požár ve sklárně donutil výrobce whisky dočasně změnit lahev. Prodává se v Česku a může mít sběratelskou hodnotu
Zdroj: Tullamore Dew
ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Když uvidíš v obchodech kulatou lahev této whisky, možná jsi narazil*a na poklad.

V dodavatelské sklárně jednoho z největších producentů irské whisky vznikl požár. Událost však kromě nepříjemností přinesla i poměrně zajímavou příležitost. Značka Tullamore D.E.W. kvůli pozastavení dodávek musela změnit ikonický hranatý tvar lahve, na který jsou spotřebitelé zvyklí. V Česku, Dánsku, Polsku, Německu a Švédsku tak seženeš tuto whisky v nezvyklém kulatém skle. Do budoucna může být taková lahev zajímavou sběratelskou příležitostí, protože se jedná o limitovanou edici. Na chuti se však vůbec nic nemění.

Značka Tullamore D.E.W. vyrábí whisky od svého založení v roce 1829. V České republice se Tullamore D.E.W dlouhodobě drží na první příčce prodejnosti v segmentu whisky, kdy zde ročně prodává zhruba dva miliony lahví.
Tullamore D.E.W.
Zdroj: Tullamore D.E.W.

Chuť zůstává stejná

I přes vzniklé potíže se nadále whisky Tullamore D.E.W. vyrábí tradičním způsobem v palírně v irském městečku Tullamore. Obvyklá chuť tak zůstává naprosto stejná a v netradičních lahvích dostanou zákazníci originál, na který jsou zvyklí.

K zavedené lahvi by se značka chtěla vrátit co nejdříve. Kdy to bude, ale zatím nelze s určitostí říci. Než firma vyřeší výpadek v dodávce skla, na vybraných trzích bude Tullamore D.E.W. k dostání v oblé lahvi místo tradiční hranaté. 

„Přestože nás požár sklárny netěší, věříme, že o limitovanou edici Tullamore D.E.W. v kulaté lahvi bude mezi zákazníky zájem. I když jsme museli změnit balení, naše whisky stále chutná naprosto skvěle bez ohledu na to, z čeho si ji naléváte. Kdy se vrátí originální hranatý tvar, nevíme v tuto chvíli přesně, ale děláme vše pro to, aby to bylo brzy,“ popisuje situaci Nora Torpey, globální ředitelka značky Tullamore D.E.W.

Kousek pro sběratele

Nová lahev pochází přímo ze Spojeného království, z města Ayshire a z dlouhodobého hlediska může být zajímavým sběratelským artiklem. 


Limitovaná edice se kromě tvaru a výšky lahve bude lehce lišit i uzávěrem. Změna se týká pouze Tullamore D.E.W. Original 0,7 l. Všechny ostatní velikosti Tullamore D.E.W. Original a ostatní produkty značky jsou i nadále k dostání ve svém typickém balení. Patří mezi ně Tullamore D.E.W. Honey, Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish, Tullamore D.E.W. 12 year Old Special Reserve a Tullamore D.E.W. 14 Year Old Single Malt. 

Tullamore D.E.W.
Zdroj: Tullamore D.E.W.
Domů
Sdílet
Diskuse