Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2023 17:09
Čas čtení 1:23
Adéla Ježková

Lewis Capaldi si dává pauzu od koncertování. „Musím si dát do pořádku zdraví,“ vzkázal v dojemné zprávě

Lewis Capaldi si dává pauzu od koncertování. „Musím si dát do pořádku zdraví,“ vzkázal v dojemné zprávě
Zdroj: Flickr/TaylorHerring/na voľné použitie
HUDBA HUDBA KONCERTY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Skotský zpěvák Lewis Capaldi oznámil, že si dává pauzu od koncertování.

Jak jsme tě informovali, Capaldi koncertoval v sobotu 24. června odpoledne na festivalu Glastonbury. Vystoupení mu ovšem komplikovala ztráta hlasu a rovněž tiky způsobené Tourettovým syndromem. Přestože koncert v Glastnobury měl být pro zpěváka návratem na scénu po třítýdenní pauze, nebude tomu tak.

Doporučeno
VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj 25. června 2023 10:18

V úterý totiž Capaldi sdílel na svých sociálních sítích dojemnou zprávu, ve které svým fanouškům a fanynkám sdělil, že si potřebuje dát od koncertování pauzu. 

Lewis Capaldi: Musím si dát do pořádku své zdraví

„Především děkuji Glastonbury za to, že mě pozvalo, že jste si se mnou zazpívali, když jsem to potřeboval, a za všechny ty úžasné vzkazy po skončení. Opravdu to pro mě znamená celý svět,“ napsal Capaldi a pokračoval: „Skutečnost, že vás to asi nepřekvapí, mi nijak neulehčuje psaní, ale je mi velmi líto, že vám musím oznámit, že si v dohledné době dávám od koncertování pauzu.“

Dodal, že doufal, že se mu během tří týdnů „mimo“ udělá lépe, ale nestalo se tak. „Stále se učím přizpůsobovat dopadům svého Tourettova syndromu a v sobotu se ukázalo, že musím věnovat mnohem více času tomu, abych si dal do pořádku své duševní i fyzické zdraví a mohl ještě dlouho dělat vše, co mám rád,“ napsal.

V závěru své zprávy vyjádřil vděk, že si může „dopřát trochu volna, když jiní nemohou“, a poděkoval své rodině, přátelům, týmu, lékařům a všem svým fans, kteří mu byli celou dobu oporou. Doplnil, že se ke koncertování vrátí hned, jakmile mu to zdravotní stav dovolí.

„Nesmírně se omlouvám všem, kteří měli v plánu přijít na vystoupení před koncem roku, ale potřebuji se cítit dobře, abych mohl vystupovat na úrovni, kterou si všichni zasloužíte. Hrát pro vás každý večer je vše, o čem jsem kdy snil, takže to bylo nejtěžší rozhodnutí mého života,“ zakončil příspěvek.

Doporučeno
Kanye West vs. Taylor Swift: Kdo odstartoval známý „beef“, jak skončil a jakou roli v něm sehrála Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: Kdo odstartoval známý „beef“, jak skončil a jakou roli v něm sehrála Kim Kardashian? 5. května 2024 8:30

O své diagnóze promluvil zpěvák poprvé loňské září během live streamu na Instagramu. Podle Rolling Stones tehdy vyjádřil úlevu nad tím, že konečně pochopil, proč se u něj často objevují nedobrovolné záškuby, a řekl, že si svých tiků všiml už v roce 2018 při natáčení rozhovorů.

Domů
Sdílet
Diskuse