Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2023 10:18
Čas čtení 1:18
Ilona Hobzová

VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj

VIDEO: Lewis Capaldi měl kvůli Tourettovu syndromu potíže dokončit koncert. Publikum zpívalo za něj
Zdroj: Flickr/TaylorHerring/volně k užití
HUDBA HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Lewis Capaldi bude podle svých slov potřebovat další pauzu, tentokrát možná až do konce roku.

Pro skotského zpěváka a skladatele Lewise Capaldiho mělo být vystoupení na festivalu v Glastonbury návratem po třítýdenní pauze, kterou zpěvák oznámil kvůli tomu, že si potřebuje odpočinout a nabrat síly. Jenže to vypadá, že fanoušci a fanynky přijdou o zpěváka na delší dobu. Během vystoupení v Glastonbury totiž Capaldiho přemohly problémy s hlasivkami a nebyl schopný dokončit svůj set. 

Doporučeno
Obrazem: Show „s koulema“ i trochu nudné retro. Druhý den Metronome festivalu připomínal čekání na Moderat a Editors Obrazem: Show „s koulema“ i trochu nudné retro. Druhý den Metronome festivalu připomínal čekání na Moderat a Editors 24. června 2023 15:00

Potřebuji pauzu. Možná až do konce roku

Když přišel Lewis Capaldi v Glastonbury na pódium, dostalo se mu opravdu vřelého přijetí. Capaldi zazpíval několik písní a vše vypadalo v naprostém pořádku. Při pátém songu začal znít umělcův hlas chraplavě a lámavě. Zpíval dál, ale problémy s hlasem ho zjevně rozrušovaly a příznaky jeho Tourettova syndromu začaly být podle BBC viditelnější.

Přítomnému publiku se zpěvák několikrát omluvil. Lidé mu ale vyjádřili obrovskou podporu. Když byl na řadě jeho nejslavnější hit Someone You Love, zpěvák většinou mlčel a zpěvu se ujali právě fanoušci. „O tomhle jsem opravdu snil. Pokud se mi to už nikdy nepodaří, tak tohle mi stačilo,“ uvedl.

Následně na konci svého setu umělec oznámil, že si bude muset dát od veřejného života malou pauzu. Je prý možné, že ho fanoušci neuvidí až do konce letošního roku. „Ale až se vrátím a až se uvidíme, doufám, že se na nás budete chtít ještě dívat,“ dodal.

Doporučeno
Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album 17. května 2024 11:30

Skotský zpěvák loni oznámil, že mu byla stanovena diagnóza Tourettova syndrom. Později připustil, že se bude muset vzdát své hudební kariéry, bude-li se jeho Tourettův syndrom nadále zhoršovat. Nepříjemná nemoc mu způsobuje nedobrovolné tiky a vážně ovlivňuje jeho hudební kariéru. „Moje tiky se zhoršují, když si sednu a hraju na klavír, je to fyzicky opravdu bolestivé,“ uvedl.

Capaldi se více svěřil o těchto problémech v dokumentu How I'm Feeling Now. Vyšel 5. dubna a podívat se na něj můžeš na Netflixu. Snímek zrežíroval a zároveň produkoval Joe Pearlman.

Domů
Sdílet
Diskuse